PARTIZAN IMA BUDUĆNOST: Veliki uspeh mlađih selekcija na međunarodnom turniru “Lions Handball Challenge”

PARTIZAN IMA BUDUĆNOST: Veliki uspeh mlađih selekcija na međunarodnom turniru “Lions Handball Challenge”
Turnir “Lions Handball Challenge” u Beogradu još jedan je dokaz da će Partizan u budućnosti moći da se uzda i osloni na svoje mlade nade.
Naš rukometni klub predstavljale su tri mlađe muške selekcije, a najuspešniji su bili dečaci rođeni 2002. godine. Trofej namenjen osvajaču turnira otišao je u ruke crno-belih posle pobede nad Studentskim gradom u finalu (16:14). Nisu izostala ni pojedinačna priznanja – Vojislavu Đorđeviću pripala je laskava titula MVP, dok je Nikola Vujičić proglašen za najperspektivnijeg igrača.
Generacija dečaka rođenih 2006. godine takođe se borila za titulu, i to protiv Studentskog grada, baš kao njihovi drugari koji su se prethodno okitili najsjajnijim odličjem. Regularan deo utakmice za prvo mesto završen je rezultatom 11:11, a pobednika su na kraju odlučili penali (15:16). Titula šampiona je ovoga puta pripala Studentskom gradu, dok su se crno-beli morali zadovoljiti srebrnom medaljom. Ni u ovoj kategoriji nisu izostale pojedinačne nagrade našim igračima – Ognjen Cenić je izabran za najkorisnijeg igrača, dok je Filip Milošević dobio priznanje za najperspektivnijeg.
Partizan je zauzeo osmo mesto u konkurenciji dečaka rođenih 2004. godine, ali glavni utisak sa ovog međunarodnog turnira jeste afirmacija i veliki napredak mladih talenata našeg kluba.
Pred njima je još naporniji rad u predstojećoj sezoni. Selekciju 2002. godišta očekuje međunarodni turnir u Sarajevu, dok će se generacija 2006.  pripremati za početak lige Beograda, koja je ujedno kvalifikacija za prvenstvo Srbije za oko pola godine.

SRLS

Fakultet za sport

Mediji

Balkan Handball
Sportske
Sportski žurnal