Zajedno do zdravlja! Sve ostalo su sitnice! Hrabro!

Zajedno do zdravlja! Sve ostalo su sitnice! Hrabro!

Povodom obeležavanja Međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke, Rukometni klub Partizan prisustvovao je završnom događaju:„50 roze balona – 50 lepih želja za obolele od raka dojke.“

U okviru akcije veliki broj poznatih ličnosti, sportista, novinara i predstavnika Udruženja “Budimo zajedno”, simbolično su pustili u vazduh 50 roze balona, a na svakom od njih ispisana je po jedna lepa želja, u znak podrške obolelim i lečenim ženama od ove bolesti.

 Poruka koju su crno-beli zajedno ispisali glasi:”Zajedno do zdravlja! Sve ostalo su sitnice! Hrabro”.

Pored Rukometnog kluba Partizan, podršku borbi pružili su Lena Bogdanović, Ivana Zarić, Sara Jovanović, Tamara Dragičević, Dragana Mićalović, Andrej Maričić, kao i brojni posetioci šoping-mola Delta City.

„Cilj ove akcije, kao i samog Udruženja, je da edukujemo žene i podstaknemo ih na preventivne preglede jer je to najbolji način da se bolest dijagnostikuje na vreme i tako poveća stepen izlečenja. Drage dame, brinite o sebi i pored svih obaveza – pronađite vreme i za svoje zdravlje“, rekla je predsednica Udruženja “Budimo zajedno”, Jasmina Lukić.

“Ovo je samo jedna u nizu akcija borbe protiv raka dojke kojoj smo se priključili, a to ćemo raditi i dalje. Kao tim, želimo da poručimo svim ženama da nađu vreme za sebe, da redovno idu na preglede i poštede sebe jedne ovako opake bolesti”, poručio je trener RK Partizan, Aleksandar Brković.

Prema podacima Centralnog registra za rak iz 2010. godine, u Srbiji je dijagnostikovano oko 4500 novoobolelih žena, dok je umrlo oko 1600 žena. Istraživanja pokazuju da u Srbiji svaka 12. žena oboli od nekog oblika raka dojke, a najviše oboljevaju žene starosti od 45 do 65 godina.

Fotografije sa današnjeg događaja možete videti na našem zvaničnom facebook profilu.

SRLS

Fakultet za sport

Mediji

Balkan Handball
Sportske
Sportski žurnal