Povodom derbija 14. kola Super lige, Partizan Dunav osiguranje – Kolubara održana je zajednička konferencija za medije u klubu sportista. Predstavnici oba kluba, za jednim stolom ispred poslenika medija, a u publici i članovi uprava. U tom stilu krenula je i uvertira pred derbi koji se igra u SC Voždovac na Banjici u nedelju od 19:00 časova uz direktan prenos na RTS2. 

Aleksandar Blagojević, direktor Partizan Dunav osiguranja: 

– Mi smo na terenu ljuti rivali, a van njega sportski prijatelji. Karte za ovaj meč biće puštene u prodaju na sam dan utakmice po ceni od 200,00 dinara. Bez obzira na neke neočekivane rezultate Partizana, valja očekivati tešku utakmicu i zašto ne, pobedu Partizana, bez obzira što je Kolubara jedan od najjačih ekipa u regionu.

Vladimir Dragićević, trener Kolubare: 

– Za mene i moju ekipu je velika obaveza da pokažemo zašto smo na čelu tabele i zašto smo "prezimili" u Evropi. Verujem da ćemo to pokazati u nedelju, svojim ponašanjem i zalaganjem. Naravno očekujem pobedu.

Nedeljko Jovanović, igrač Kolubare:

-Drago mi je što ponovo igram u Srbiji. Moj tim će učiniti sve da opravda odgovornost koju ima. Želimo da Kolubara ostane na prvom mestu i verujem da bi pobeda otvorila vrata ka prvom mestu na kraju, što je nama i cilj u ovoj sezoni. Za mene ova utakmica ima poseban značaj, igram protiv svog kluba sa kojim sam ostvario jedan od najlepših uspeha, pre odlaska u inostranstvo.Ipak biću maksimalno motivisan, verujem da će atmosfera i navijanje biti korektno, na nivou jedne ovakve utakmice.

Slavoljub Mitrović, igrač Kolubare:

– Kolubara je u poslednjim utakmicama dobro igra, forma nam je u uzlaznoj putanji i verujem da će vrhunac dostići upravo protiv Partizana. Izvukli smo pouke iz poraza u Superkupu u Arandjelovcu i nadam se pobedi u nedelju.

Saša Bošković, trener Partizan Dunav osiguranja:

Ovo će biti prava utakmica, a Partizan će dati kao i uvek sve od sebe jer je veliki klub što pokazuje i ovom konferencijom. Pokušaćemo ponovo da pobedimo Kolubaru, a nada poslednja umire. Oni jesu jaki ali mi protiv jakih igramo mnogo dobro. Pobedom nad Gudmeom smo to i pokazali. Pokazaćemo da nismo laka roba!

Dragan Tubić, igrač Partizan Dunav osiguranja:

– Već smo jednom uspeli da pobedimo Kolubaru ove sezone. Imali smo dva kiksa protiv PKB-a i Radničkog, tako da ćemo pobedom nad Kolubarom pokušati da ostanemo u borbi za titulu.

Što se tiče zdrastvenog biltena, Crno beli najverovatnije neće moći da računaju na Dušana Beočanina, koji je u sredu zaradio povredu nosa u meču sa Pribojem, dok će "krtice" nastupiti bez oba leva krila Pongračića i Mitrovića.

Nakon konferencije za medije, RK Partizan Dunav osiguranje i zastupnik sportskog brenda Robe di Kappa – FITEX, za Srbiju, potpisali su ugovor o saradnji, kao što je poznato, Crno beli ove sezone već nose opremu ovog renomiranog proizvodjača.