Drugi po redu, Uskršnji festival mini rukometa, biće održan u petak, 02. aprila na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja.

Drugi po redu, Uskršnji festival mini rukometa, biće održan u petak, 02. aprila na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja.

Organizatori, škola rukometa DIF-mini rukmet i Rukometni savez Srbije  održali su  konferenciju za medije, 29.03.2010. godine u klubu sportista na stadionu Partizan. Tim povodom, novinarima su se obratili prof. Dr Branko Gardašević, idejni tvorac projekta mini rukomet, Saša Blagojevioć član UO RSS-e zaduženog za mini rukomet, poznati umetnik Dragoljub Djuričić  i pomoćni trener juniorske reprezentacije Srbije, Nebojša Jokić koji je iskoristio priliku da objasni koliko je mini rukomet važan za naš rukomet:

– Rukomet je pao na najniže grane. Moramo da se borimo za njega, da ga približimo deci, jer u njemu ima mesta za sve i na najcelovitiji način podstiče kreativnost.

Takodje je svoje mišljenje istakao Dragoljub Djuričić kao promoter, ali prvenstveno kao roditelj koji podržava ovaj dogadjaj:

– Suština je da se obraćamo deci, da im otvorimo što više vrata da se ostvare. Nije bitno da li je dete talentovano, važno je da se bavi sportom, to je put do zdrave nacije. Ako ne uspeju u sportu, neće biti huligani a to nije mala stvar.

Oko tehničkih stvari, pobrinuo se prof. Dr Branko Gardašević:

– Na festivalu će učestvovati deca iz Temerina, Nove pazove, Dolova, Niša, Zrenjanina,Beograda i još nekih gradova. Imaćemo 16 ekkipa i svakako će biti zabavno jer će igrati u mešovitim ekipama a ne za svoje klubove. Za sve učesnike pripreljeni su pokloni. Dodjite na veliki petak, festival počinje od 09:00 časova i trajaće do ručka…