Prvog dana mini Svetskog prvenstva odigrano je šesdeset utakmica. Sve pohvale mladim sudijama iz Beograda. Maskota Pingvin je dobio novo ime.

Prvog dana turnira odigrano je šesdeset utakmica, uz mnoštvo zavidnih poteza većine mini rukometaša. čak je i najmladji učesnik Matija (5 godina), dao gol iz igre.  Zajednica sudija i kontrolora Beograda obezbedila je dvadeset mladih sudija koji su prikazali da umeju da se igraju sa decom i tako ih uče pravilima ove igre. i veoma su uspešno to odradili. Uz muziku i omiljene crno bele maskote  pande i pingvina , koji je dobio i novo ime "Živorad" od jednog dečaka iz selekcije Norveške. svi su uživali iu igri i druženju. U hodniku je organizovano pravo rukometno druženje, igrali su se "četverci" a pobednik je dobijao Štarkove proizvode, bananice i smoki.

Sutra će posle utakmica po grupama, uslediti i utakmice za plasman koji je i nevažan za ovu decu koja se igraju rukometa. Specijalni gosti koji će uveličati svečano zatvaranje od 16:00 časova će biti Ambasador Švedske i Alžira, kao i legenda srpskog rukometa Predrag Peruničić i direktor Partizana Aleksandar Blagojević, a pomagaće im prvotimci Partizana. 

Dodjite u beogradski hram sutra i podržite mini rukometaše u osvajanju mini Svestskog prvenstva!