Subota je bila dan za jubilej-20 godina od trećeg ulaska u RK Partizan u najviši rang takmičenja.

Subota je bila dan za jubilej-20 godina od trećeg ulaska RK Partizan u najviši rang takmičenja. Proslava je održana na stadionu u Humskoj 1, gde se okupila generacija iz 1991. godine koja je utkala put ka kasnijim trofejima crno belih.

Prisutne je prvi pozdravio generalni sekretar Sportskog društva Partizan Milan Obućina:

-Drago mi je što smo se posle dugo godina ponovo okupili. Neki ne žive u Srbiji a došli su da uveličaju ovaj jubilej. 18 godina smo bili u Drugoj ligi, a ta 1991. godina bila je prekretnica kada je u pitanju organizovani pristup, iako su te godine bile veoma teške, sankcije rat…Dve godine kasnije stigla je i prva titula. Današnjoj ekipi čestitam osvajanje titule šampiona i želim još mnogo trofeja da zajedno osvojimo.

Prisutnima su se obratili i popularni Đakoni ispred veterana Partizana, zatim legenda kluba Branko Padežanin, Toni Vasilev, igrači koji su doveli crno bele prvi put do elite, kao i bojan Butulija, sadašnji prvotimac kluba.

Predsednik skupštine RK Partizan, Živoin Šarić predao je plakete i zahvalnice igračima, trenerima, funkcionerima koji su Partizan uveli u Prvu ligu Jugoslavije. Priznanja su dobili: Mija Todorović, čiji sin Uglješa je primio plaketu, Zoran Lazarević, Miodrag Savić, Mladen Vujošević, Kasim Kamenica, Milan Obućina, Blažo Marojević, Pera Blagojević, Peđa Miletić, Dario Daničić, Toni Vasilev, Aleksandar Jerkan, Slobodan Marinković, Goran Popović, Vladislav Rosić, Branko Padežanin, Popović Goran i Aleksandar Blagojević.

Druženje je nastavljeno uz koktel i svi nagrađeni su prisustvovali utakmici Partizan Priboj na Banjici uz pozdrave, sreći i zdravlje u životu i da se okupimo ponovo za deset godina.