Petak i subota su dani kada šampioni Srbije otvaraju sezonu utakmica u SC Voždovac na Banjici. Po šesti put na programu je memorijalni turnir Dragan Ranković.

Petak i subota su dani kada šampioni Srbije otvaraju sezonu utakmica u SC Voždovac na Banjici. Po šesti put na programu je memorijalni međunarodni turnir Dragan Ranković na kome učestvuju ekipe ESMGO (FRA), Politehnica (ROM), Metaloplastika i domaćin Partizan.

Tim povodom u bašti restorana na stadionu Partizana održana je konferencija za novinare. Predrag Jušković, generalni sekretar crno belih rekao je da ovaj tradicionalni turnir se po šesti put održava u našem glavnom gradu na inicijativu RK Partizan i porodice Ranković.

-Prošle sezone smo osvojili ovaj turnir i krenuli u uspešnu sezonu. Sada krećemo na četiri fronta, a prioritet nam je Super liga i osvajanje jednog ili dva trofeja. Kada je reč o regionalnoj ligi želimo na final four. Verujem da će turnir proteći u znaku dobrog rukometa i pozivam publiku da dođe u SC Voždovac na Banjici.

Aleksandar Brković, trener rukometaša Partizana rekao je da su ambicije tima na ovom turniru pobeda.

-Nedavno smo se vratili sa priprema i što je najvažnije svi igrači su zdravi. Na turniru će nam nedostajati kadeti koji se nalaze na svetskom prvenstvu u Argentini. Od utakmica na turniru za nas kreće sezona. prvi cilj nam je final four u Prešovu, da izbacimo AEK i probamo da užemo u ligu šampiona. Verujem da ćemo pobedama krenuti u sezonu 2011/12.

Ivan Dimitrijević istakao je da se dobro treniralo 12 dana u Vrnjačkoj Banji.

-Na red dolaze utakmice. Iako nismo kompletni verujem da ćemo odbraniti trofej. Ipak je najbitnija Super liga i Liga šampiona.

Stojan Radanović, sportski direktor Partizana uručio je priznanja rukometašima Partizana koji su na Olimpijskim igrama mladih, u Grčkoj (EOF) osvojili bronzane nagrade, Bogdanu Ogrizoviću, Igoru Mršulju, Nikoli Potiću i Aleksandru Radovanović.

Više informacija o turniru možete videti u posebnom box-u na početnoj strani.