Rukometni klub Partizan u nedelju igra 2. utakmicu Liše šampiona protiv nemačke ekipe Flensburg. Crno-beli će biti domaćini u Nišu, a pred odlazak ekipe u grad rukometa, direktor srpskog šampiona Aleksandar Blagojević rekao je da je Flensburg jedna od najbogatijih ekipa, ali da ga to ne plaši.
– Izbili su u prvi plan pre nekoliko dana kada su uspeli da pobede Kil koji u Nemačkoj nije izgubio 2 godine. Radi se o jednoj od najbogatijih ekipa sa igračima koji su svi redom reprezentativci Danske, Nemačke i Švedse. To nas, ipak, ne plaši jer i mi u našim redovima imamo reprezentativce Srbije koji su ponikli u Partizanu.
Da je Flensburg jedna od najboljih evropskih ekipa – slaže se i igrač Partizana, Ognjen Kajganić.
– Mislim da bi nam svaki bod protiv njih mnogo značio, a da bi do toga došlo, tri stvari moraju da se poklope: puna hala, da mi damo sve od sebe na terenu i malo sreće, a to moramo da zaslužimo. Ako se to poklopi, mislim da ćemo napraviti pravi podvig. 
Kajganićev saigrač, Nemanja Ilić kaže da je prošle godine bilo drugačije igrati u Ligi šampiona.
– Bilo je mnogo drugačije, bilo je bitno da igramo. Ove godine se borimo za bodove. U nedelju idemo da pobedimo bez obzira na to što su oni jedan od najboljih klubova u Evropi. Siguran sam da će nam sve biti mnogo lakše uz punu halu.
Jedan od povratnika u ekipu srpskog šampiona, Petar Žujović, očekuje tešku utakmicu jer je svestan s kim igra. 
– Znamo koliko je Flensburg jak, ali u Čehovu smo videli da možemo da igramo protiv svih u Ligi šampiona. Bitno je da osvojimo prvi bod kako bismo probili psihološku barijeru, a siguran sam da to možemo da ostvarimo samo maksimalnim zalaganjem.
Karte za utakmicu su besplatne, a na mejl Uprave kluba stiglo je duplo više zahteva od kapaciteta hale, kaže generalni sekretar kluba, Predrag Jušković.
– Vlada veliko interesovanje, stiglo nam je oko 7.500 trebovanja, a mi smo štampali 3.500 ulaznica tako da, nažalost utakmici neče moći da prisustvuju svi oni koji bi to želeli. Puna hala i jeste dokaz toga da je Uprava napravila pravi potez kada je odlučila da se utakmice igraju u Nišu.
Meč počinje u 19h, uz direktan prenos na RTS-u i Areni.
Partizan je na konferenciji potpisao, na obostrano zadovoljstvo, i ugovor o sponzorstvu sa modnom kućom Mona.