Rukometni klub Partizan u nedelju gostuje ekipi Hamburga u 4. kolu Lige šampiona. Pred polazak na put, crno-beli kažu da su pobedom u prethodnom kolu uspeli da skrenu pažnju na sebe i da ih više niko ne gleda samo kao turiste u najelitnijem evropskom takmičenju.
Ministarstvo omladine i sporta je, na danas održanom sastanku sa Upravom Partizana, odlučilo da pomogne srpskom šampionu koji više neće morati da brine o najelementarinijim  stvarima kao što je plaćanje avionske karte za gostovanja.
"Niko od nas ne zarađuje od učešća u Ligi šampiona, naprotiv – ovo takmičenje iziskuje stalne troškove. Tako da nas je ova pomoć Ministarstva malo rasteretila pa u Hamburg odlazimo bez razmišljanja o tome da li ćemo imati finansijskih sredstava za sledeće gostovanje. Što se motiva za ovu utakmicu tiče, neće nam nedostajati. Ne bežimo od toga da je Hamburg favorit, ali pobedili smo Ademar Leon i sada nam je samopouzdanje na mnogo višem nivou nego ranije", rekao je direktor kluba, Aleksandar Blagojević.
I trener Aleksandar Brković kaže da je sada mnogo drugačije.
"Zbog pobede nad Leonom na sebe gledamo drugim očima, sa mnogo više poštovanja, pa u Nemačku odlazimo sa većim samopouzdanjem. Svakako da je Hamburg jedna od ekipa sa najvećim budžetom u Evropi, njihovi igrači su osvajači olimpijskih, svetskih i evropskih medalja, tako da je bespredmetno pričati o tome ko je favorit. Malo smo roviti, umorni, ali to ne sme da utiče ne našu igru".
Kapiten crno-beilh, Nenad Maksić, kaže da je ekipa konačno sazrela i da će iz utakmice u utakmicu biti sve bolja.
"Očigledna je razlika u kvalitetu igre u odnosu na prošlu godinu. Kao ekipa smo sazreli. Videlo se to od početka sezone. Uigrali smo se i svaka utakmica donosi novi napredak u našoj igri."
Dokazali smo već da možemo da napravimo iznenađenje, kaže golman Partizana, Mihailo Radovanović. 
"Još u Čehovu smo videli sa možemo da se nosimo sa najtežim protivnicima. Samo je bilo pitanje vremena kada ćemo neku ekipu i dobiti. Uspeli smo to sa Ademar Leonom, pa tako možemo i druge. Ne garantujemo i ne obećavamo pobedu, ali svi ćemo se boriti za to".
Generalni sekretar, Predrag Jušković, dodao je da Partizan još nije dobio kaznu od EHF-a zbog nemira na utakmici 2. kola, ali je siguran da će besprekorna organizacija na meču sa Leonom znatno ublažiti tu kaznu.
Utakmica se igra u nedelju sa početkom od 16 časova.