Rukometaši Partizana osvojili su turnir u Temišvaru, pošto su u meču drugog kola savladali domaću Politehniku sa 26:24 (15:13). Prethodno, šampion Srbije je u prvom kolu sa ekipom Panduri Tg Jiu odigrao nerešeno 34:34 (21:16).

Crno-beli su nam priuštili dve potpuno različite utakmice. Dok je u prvoj utakmici protiv Pandura Partizan veći deo meča bio u zaostatku koji je rastao i do 8 golova, u drugom meču to nije bio slučaj. Jedinu prednost Politehnika je imala na početku meča, ali kada je srpski šampion u 10. minutu izjednačio, pa ubrzo i poveo, titula osvajača turnira se više nije ispuštala.

Golgeter turnira je kapiten Petar Žujović koji je u dve utakmice postigao ukupno 17 golova. On je tako, nakon povrede koja ga je mučila u polusezoni, zaigrao na prepoznatljivo visokom nivou.

Nakon odigrana dva meča u jednom danu, i bez četvorice najiskusnijih igrača, trener Partizana Aleksandar Brković kaže da je zadovoljan razvojem situacije.

"Zadovoljan sam pobedom i osvajanjem turnira, uspeli smo to čak i sa ovim podmlađenim sastavom, u ovoj fazi priprema. Bitno mi je i to što su zdravi svi momci koji su igrali turnir, i da momci koji budu ulazili u sastav, što iz odmora, što iz povreda – samo doprinesu boljitku kluba. Ne sumnjam da će i ova sezona biti uspešna kao i prethodna".

Prva utakmica igrana je u 10:30, pa je možda i to razlog što je Partizanu trebalo vremena da se aklimatizuje i uđe u igru.

"Da, prva utakmica je došla u nezgodno vreme i trebalo nam je vremena, naročito zato što smo igrali sa dosta podmlađenim sastavom. Ipak, ponosan sam na igrače jer su uspeli da se vrate u igru i da tako pokažu karakter kad je najpotrebnije. Pred svim ovim mladim igračima je vreme koje će, nadam se, iskoristiti da se dokažu i uđu u sastav", dodaje Brković.

Priliku da još jednom dokaže svoj talenat imao je i Vanja Ilić, koji se osvrnuo na loše izdanje u polufinalu.

"Mislim da je vreme odigravanja prve utakmice bilo nekako rano, ali bez obzira na to, slabo smo ušli u meč. Dogovor na poluvremenu iz svlačionice je urodio plodom, i mnogo boljim pristupom smo uspeli da dostignemo prednost protivnika. Sama činjenica da smo odigrali dve utakmice u jednom danu u jakom tempu, pokazatelj je da se kvalitetno radi. Preostaje nam jos završni deo priprema da se uigramo još bolje i da pred početak drugog dela sezone i utakmice sa Flensburgom sve izgleda kako treba", jasan je Ilić. Šansu da formu dovede na najviši nivo, crno-beli imaju već 30. januara kada igraju na turniru u Valjevu, a potom ih 2. i 3. februara u hali na Banjici očekuje Memorijal “Dragan Ranković”.