Rukometni klub Partizan 2. i 3. februara organizuje VII Međunarodni memorijalni turnir Dragan Ranković. Na turniru će učestvovati Nexe (CRO), Vardar Pro (MKD), i Metaloplastika. U subotu od 17h snage će odmeriti Partizan i Nexe, a od 19h sastaju se Vardar i Metaloplastika. U nedelju od 17h poraženi igraju za 3. mesto, dok je od 19h na programu finalna utakmica.
 
Istorija Partizana se deli na vreme pre i posle Dragana Rankovića. Zajedno sa bratom Bobanom, Dragan je stigao u Partizan 1992. godine. Naučio nas je sve da je Partizan više od kluba, naučio nas je da slavimo pobede, a ne poraze. Sa njim smo postali najbolji i najuspešniji klub u zemlji. Sa Draganom na čelu kluba proglašeni smo najboljom ekipom u svim sportovima. 
 
Bio je uspešan kao predsednik ・osvojio je dve duple krune i kao trener ・vodio je ekipu u finalu plejofa 1995. godine protiv Vrbasa umesto kažnjenog Jovice Elezovića. Partizan je osvojio titulu. Jedan od igrača koji je tada igrao u Partizanu bio je sadašnji direktor srpskog šampiona, Aleksandar Blagojević.
 
"Teško je biti predsednik u Partizanu, uvek su to bili ljudi koji su ostavili traga i biti njihova dostojna zamena nije nimalo lako. Mi imamo sreće da su klub, posle Dragana koji je ostavio neizbrisiv trag, vodili takođe veliki  ljudi: Marjanović, Cekić i Mandić. Dragan zaista zauzima specifično mesto u istoriji. Ja to kažem kao neko ko je bio savremenik tih dešavanja, ko je bio igrač kada je Dragan bio predsednik. Pre dolaska Dragana u klub, Partizan je bio drugoligaš i jedan prosečan klub u staroj Jugoslaviji. Bila su to teška vremena, ali je klub opstao i kada se Dragan pojavio, uspeo je da se pojača i da od 90-ih pa nadalje preuzme primat kada je u pitanju rukomet na ovim prostorima. Osim što je bio vizionar i veliki sportski radnik, on je i finansijski izuzetno pomogao Rukometni klub Partizan i Rukometni savez Jugoslavije u to vreme", kaže Blagojević.
 
U stručnom štabu Partizana nadaju se da će osvojiti ovaj turnir treći put zaredom.
 
"Pre svega, čast nam je što organizujemo turnir posvećen Draganu. Moji igrači osećaju veliko poštovanje prema svemu što je uradio a, samim tim, i potrebu da trofej osvoje. Tek kad se vidi koliko turnira ima – shvatimo koliko dugo Dragan nije sa nama. Što se takmičarskog dela tiče, polako ulazimo u neki ritam gde smo se iole kompletirali. Tu je još nekoliko igrača na poštedi, ali u principu, polako počinjemo da ličimo na ono što smo se trudili da postignemo u pripremnom periodu", ističe trener Partizana, Aleksandar Brković.
 
Iako je prijateljske prirode, igrači crno-belih shvataju vrlo ozbiljno utakmice koje igraju na turniru.
 
"Ubeđen sam da ćemo odigrati mnogo bolje nego prethodna dva na kojima smo učestvovali u pripremnoj fazi. Značajno za nas je i to što će nam se priključiti neki igrači koji nisu bili na prethodna dva i siguran sam da ćemo mnogo bolje izgledati na terenu. Sada smo uigraniji, a i ovo će nam biti poslednja provera pred nastavak sezone", jasan je Vanja Ilić.
 
Pozivamo sve navijače Partizana, ljubitelje rukometa i poštovaoce Draganovog lika i dela da dođu na Banjicu 2. i 3. februara i uživaju u najboljem rukometu.