U prvoj utakmici VII Međunarodnog turnira "Trofej Dragan Ranković" Nexe je savladao Partizan rezultatom 27:24. Nakon što je iz sastava crno-belih početkom prvog poluvremena isključen Branko Radanović, Partizan nije uspevao da uhvati rezultatski priključak.
Raspoloženi i ujedno i najefikasniji Aleksandar Radovanović i Vanja Ilić nisu bili dovoljni da se utakmica završi u korist domaćina. Najbliže preokretu, crno-beli su bili u 57. minutu kada su imali napad za izjednačenje, ali izgubljena lopta u tom napadu pokreće novu mini seriju Nexe-a i tri minuta kasnije vodi goste u finale.
Porazom je srpski šampion izgubio šansu da se bori za treću uzastopnu titulu osvajača turnira. Crno-beli će sutra od 17 časova igrati meč za treće mesto protiv Metaloplastike koja je izgubila od Vardara sa 5 golova razlike. Makedonci su bili sigurni tokom celog meča izasluženo ušli u finale. Nakon 60 minuta igre, na semaforu je stajalo 24:29. Posle sutrašnjeg finala koje počinje u 19 časova – biće poznat osvajač VII Međunarodnog turnira "Trofej Dragan Ranković", koji Partizan organizuje u čast legende srpskog rukometa.