Sedam kola pre kraja Merkur osiguranje Superlige rukometaša nema promena na vrhu, Partizan vodi, Vojvodina je sa dva boda manje druga.

U derbiju u Vrbasu bilo je neizvesno sve do polovine drugog poluvremena, domaćin je vodio na poluvremenu (17:15), prednost sačuvao do 45. minuta, ali je serija golova Radivojevića nagovestila preokret. Bogdan Radivojević i Nemanja Ilić bili su najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa po sedam golova, šest je postigao Milošević. Vukašin Vojvodić postigao je sedam golova za ekipu Vrbasa, Orbović je šest puta bio strelac.

"Vrbas se borio 45 minuta, izgoreli su na terenu, ipak – šampionu se ne preti. Prevagnulo je naše iskustvo i duža klupa. Zahvaljujući tome, uspeli smo da preokrenemo utakmicu i dobijemo je u poslednjih 15 minuta", rekao je levi bek Partizana, Miloš Ivošević.

"Rezultat ne oslikava pravo stanje na terenu. Nusmo uspeli da nametnemo svoju igru sve do 45. minuta, a onda smo u kratkom periodu postigli nekoliko lakih golova. Vrbas nas je mnogo namučio i ja im želim da u sledećem kolu pobede Vojvodinu. Nama je ostalo da ostvarimo još 7 pobeda i osvojimo titulu", kaže i trener crno-belih, Aleksandar Brković.