Mesecima unazad rukometaši Partizana beže Vojvodini za dva boda na tabeli. Svima je bilo jasno da će se o tituli šampiona Srbije odlučivati u međusobnom duelu. Taj duel se igra sutra u Novom Sadu, u 18 časova. Važnosti meča svesni su svi, a najviše akteri duela.

Ono što je za nas najvažnije je da protiv svakog protivnika idemo na pobedu, pa će tako biti i u Novom Sadu. Na polusezoni smo imali jasan cilj, a to je da do kraja sezone ostvarimo 13 pobeda i osvojimo šampionsku titulu. Ta brojka se sada svela na 6 pobeda. Za svakog protivnika imamo taktiku, ali ne gledamo ko je sa druge strane“, jasan je strateg crno-belih, Aleksandar Brković.

U prvom duelu, 11. novembra, pogotkom Uroša Mitrovića iz deveterca, u poslednjoj sekundi susreta – Partizan je savladao Vojvodinu u muškoj, rovovskoj borbi dve najbolje ekipe u Srbiji –24:23. Tada se igralo na Banjici, sada je domaćin ekipa kojoj bi eventualna pobeda donela izjednačenje sa Partizanom na tabeli.

„U poslednjih nekoliko sezona, Vojvodina se zasluženo iskristalisala kao naš najveći rival. Koncept nam je dijametralno različit, ali su nam ambicije veoma slične. Prijatno sam iznenađen činjenicom da, ipak, godinama uspevamo da veliki rivalitet ograničimo na teren, a da sa RK Vojvodinom imamo više nego korektne, reklo bi se čak izuzetno prijateljske odnose, kako mi igrači, tako i treneri i klupske uprave“, kaže junak utakmice Partizan – Vojvodina, Uroš Mitrović.

Crno-beli trenutno na tabeli imaju 38 bodova, a Vojvodina 36.