Partizan će u nedelju 12. maja proslavlja klupsku slavu Sveti Vasilije Ostroški. Kao i prethodnih godina, u prostorijama kluba, sa početkom u 12h, sveštenik iz crkve Svetog Arhangela Gavrila obaviće slavski obred u prisustvu igrača, članova kluba i drugih zvanica. Rukometni klub Partizan želi srećnu krsnu slavu svima koji je slave.  

Sveti Vasilije Ostroški (Jovanović) je hrišćanski svetitelj. Rođen je u selu Mrkonjići, Popovu polju, u Hercegovini 1610. godine. Kada je odrastao otišao je u trebinjski manastir Uspenija Presvete Bogorodice i tu se zamonašio. Kao monah ubrzo se pročuo zbog svog podvižničkog života, a kasnije je izabran i posvećen za episkopa zahumskog i skenderijskog. Umro je 1671. godine, a njegove mošti i njegov grob čuvaju se do današnjeg dana. U njihovu moć isceljenja i utehe veruju podjednako i hrišćani i muslimani. U Ostrogu se svake godine na Trojičina dne održava veliki narodni sabor.

Srpska pravoslavna crkva slavi Svetog Vasilija Ostroškog 12. maja, po gregorijanskom kalendaru (29. aprila, po julijanskom).