Kapiten Partizana i najbolji igrač Superlige, Uroš Mitrović, nastaviće karijeru u Bernu (Švajcarska). U protekloj sezoni bio je igrač od koga je zavisilo mnogo u Partizanovoj igri, a stekao je i nadimak „Učo“ jer je bio najveći oslonac mlađim igračima i tako na pravi način izneo kapitensku traku.

„Odlazim u Bern nakon odlične sezone u crno-belom dresu. Drago mi je što sam upravo u Partizanu uspeo da se oporavim od teške povrede i da ponovo zaigram na nivou koji me je odveo i do reprezentacije. Pamtiću ovu godinu kao jednu od najboljih u svojoj karijeri, a naravno, pamtiću i svoje saigrače kao jedne od najboljih sa kojima sam igrao. Nadam se da ću u Bernu igrati jednako dobro kao u Partizanu“, rekao je Mitrović nakon potpisivanja ugovora sa Švajcarcima.

„Mislim da je Uroš izabrao najbolje rešenje za sebe i porodicu odlaskom u Bern. Bez obzira na to što ostajemo bez kapitena, uzdanice i idola svih naših mladih igrača, nisam tužan. Naprotiv, srećan sam što smo bar jednu sezonu mogli u klubu da imamo takvog sportistu, ali, pre svega čoveka. Zadovoljan sam, takođe, jer znam da je Uroš dobio izuzetne uslove i finansijsku sigurnost, što mi, nažalost, u Srbiji nismo mogli da mu priuštimo“, kaže direktor Rukometnog kluba Partizan, Aleksandar Blagojević.

SREĆNO, URKE, VOLI TE TVOJ RK PARTIZAN.