U Severnobačkom okrugu u Vojvodini, na nekoliko brežuljaka između kojih protiče rečica Krivaja, nalazi se i jedno Crno Brdo, odnosno – selo Feketić. Iako broji nešto manje od 5000 stanovnika, ovo mesto odiše posebnom energijom.

Regionalnim putem Novi Sad-Subotica stigli smo do naših prijatelja u Feketiću kako bismo učestvovali na Rukometnom memorijalu sa još jednim našim velikim prijateljem – Rukometnim klubom Vrbas. Na putu do hale, prošli smo pored starijeg gospodina koji je sedeo na drvenoj klupi i uživao u hladu svoje lipe, a komentar direktora kluba, Aleksandra Blagojevića na taj prizor, bio je dovoljan da opiše svu lepotu Crnog Brda.

„Evo kako doživeti stotu“, rekao je Blagojević.

Utakmica u Feketiću je bila prilika da crno-beli dres ponovo obuku igrači koji su prvi deo prošle sezone proveli u Partizanu. Ognjen Kajganić i Petar Žujović rado su se odazvali pozivu i našim domaćinima, zajedno sa saigračima, pokazali rukometne egzibicije. Crno-beli su na kraju i savladali Vrbas rezultatom 31:29. Srdačna dobrodošlica i druženje tokom celog dana doveli su do jačanja veza beogradskog kluba i meštana Feketića, za koje provereno znamo da su deo Partizanove porodice.

Iako nam je opuštanje sa našim domaćinima prijalo, i pre, a i posle utakmice – vodili su se ozbiljni razgovori o pokretanju projekta koji bi sve mališane približio rukometu. Sale Blagojević potvrdio je da će RK Partizan pokloniti golove, lopte i sve ono što je potrebno kako bi deca u Feketiću imala uslove za trening. Jer, kako je, upravo, Blagojević rekao:

”Nije bitno koliko je veliko ili malo neko mesto, bitni su ljudi koji u njemu žive. I, ako se sad postave dobri temelji za rad sa decom, za nekoliko godina, neko od tih mališana biće novi reprezentativac Srbije.”

Publika je uživala gledajući dva superligaša na terenu i, možda je baš neki budući reprezentativac nešto naučio gledajući svoje idole. Ali, gostovanje u Feketiću bila je dobra lekcija i za neke mlađe igrače Partizana, one koji tek počinju da nižu svoje prve pobede. Naučili su da nije važno samo osvajati trofeje. Podjednako je važno biti društveno odgovoran.