Mladi rukometaš Partizana, Andrija Solunac, oporavlja se od operacije butne kosti koja ga je udaljila sa terena na neko vreme, ali i približila drugarima iz Crvene zvezde. Naime, kada su za povredu saznali, crveno-beli su posetili Solunca i prikupili nešto novca za njegovu operaciju.

Direktor Rukometnog kluba Partizan, Aleksandar Blagojević, zahvalio se mladim rukometašima iz komšiluka i najavio prijateljsku utakmicu između večitih. Sav prihod koji se sakupi na meču, namenjen je oporavku Andrije Solunca.

“Zahvaljujemo igračima i trenerima iz mlađih kategorija RK Crvena zvezda na podršci i fer-pleju. Na terenu neka pobedi bolji, a kada se utakmice završe – u sportskoj i fer atmosferi, kada sva deca daju svoj trenutni maksimum, poraženih nema. Uz podršku komšija, organizovaćemo i prijateljsku utakmicu, a sav prihod iskoristiti za pomoć našem igraču. Meč između dve najbolje ekipe u ovom uzrastu sigurno će privući ljubitelje dobrog rukometa kao i sve ljude koji žele da pomognu“, rekao je Blagojević.

Prijateljska utakmica naišla je na odobravanje i u Rukometnom Savezu Srbije.

„U svetu postoji jedno carstvo, u njemu caruje drugarstvo. Treba da učimo od te dece i zbog toga RSS podržava svaku takvu akciju. Snosićemo rado sve troškove odigravanja prijateljske utakmice između RK Partizana i RK Crvene zvezde. Bravo za večite“, kaže predsednik RSS, Velimir Marjanović.

Prijateljska utakmica večitih odigraće se u subotu, 29. juna u 20 sati, u Sportskom centru Banjica.