Partizan u 2. kolu kvalifikacija za Kup EHF igra protiv francuskog Nanta – odlučeno je žrebom u sedištu Evropske rukometne federacije u Beču. Prva utakmica na programu je 12. ili 13. oktobra u Beogradu, a revanš sedam dana kasnije u Nantu.

Nant je vicešampion ovog takmičenja, pošto je protekle sezone u finalu poražen od Rajn Nekar Levena.

Ukoliko osvajač Kupa Srbije prođe francuskog predstavnika, očekuje ga 3. kolo kvalifikacija, koje donosi plasman u grupnu fazu takmičenja.

Trener osvajača Kupa Srbije, Aleksandar Brković, ocenio je da njegov tim nije imao sreće prlikom žreba, ali da je važnije od svega da se Partizan stabilizuje i napravi kompaktnu ekipu.

“Izvukli smo najtežeg mogućeg protivnika u ovoj rundi takmičenja. To je po rejtingu najbolja ekipa u ovom takmičenju, prošle godine su bili vicešampioni. Imaju puno dobrih igrača i reprezentativaca više zemalja”, kaže Brković.

“Uprkos tome što se sastajemo sa jakim rivalom, to ne znači da ćemo da se predamo. Igrali smo i protiv boljih ekipa iz Francuske i skupo ćemo prodati svoju kožu. Ono što mi je važnije u ovom momentu jeste da se klub stabilizuje i da sastavimo ekipu koja će uspešno moći da se takmiči svuda”, zaključio je strateg crno-belih.