Rukometni klub Partizan okupio je svoje igrače na stadionu JNA kako bi počele pripreme za novu sezonu. Na prvom treningu su falili reprezentativci – juniorski koji su u BiH na Svetskom prvenstvu za juniore, ali i kadetski koje tek očekuje, takođe, Svetsko prvenstvo u Budimpešti.

Crno-beli će pripreme obaviti u Beogradu, a do kraja leta odigraće turnir u Kanjiži. Prva velika provera očekuje ih u 1. kolu Gasprom SEHA lige 7. septembra protiv Vojvodine u Beogradu.

Znatno teže biće u 2. kolu kvalifikacija za Kup EHF kada Partizan igra protiv francuskog Nanta. Žrebom u sedištu Evropske rukometne federacije u Beču odlučeno je da se prva utakmica igra 12. ili 13. oktobra u Beogradu, a da  revanš bude sedam dana kasnije u Nantu.

Mesec i po imaju crno-beli da se pripreme za odbranu Super Kupa, Kupa, ali i za osvajanje titule šampiona države. Svemu tome znatno će doprineti iskustvo koje će juniori i kadeti steći u nacionalnim timovima, ali i povratak igrača koji su već igrali u Partizanu i sa ovom ekipom osvajali trofeje.