Na prvoj proveri pred novu sezonu, ruski Kaustik bio je bolji od crno-belih na Memorijalnom turniru „Bogdan Rodić“. Partizan je poklekao pred naletom Rusa, pa je rezultat na kraju bio 31:35 (12:21).

Kaustik je vodio od prvog do poslednjeg minuta, a skoro svi napadi u prvom poluvremenu nalazili su put do mreže preko Mazaeva, koji je u tih prvih 30 minuta postigao 11 golova. Partizan je pokušavao jačom odbranom da se vrati u igru, ali je na kraju završio sa šest isključenja, koje su Rusi iskoristili da, kroz sedmerce, povećaju prednost.

Drugo poluvreme donelo je znatno bržu igru, na obe strane, i igralo se gol za gol. Crno-beli sa preokretom kreću u 49. minutu kada uspevaju da se približe na 5 golova razlike. Vezanim golovima iz kontri Vanje Ilića, Partizan je tri minuta pre kraja meča zaostajao samo 2 gola.

Poslednjih 120 sekundi, ipak, pripalo je Rusima koji, ponovo iz sedmerca, utvrđuju pobedu.

Posle godinu dana, ponovo su se na parketu, u crno-belom dresu zajedno našli Dimitrijević, Kostadinović i Rašić, a iz mlađih kategorija Partizanu su se pridružili Marinović, Pižurica, Đuričić i Kosanović. Najefikasniji, ipak, bio je Ilić sa 7 golova, dok se sa 12 pogodaka u Kaustiku istakao Mazaev.

„Mislim da smo loše otvorili utakmicu sa nekoliko promašenih zicera. Verovatno je to zbog toga što smo se upravo vratili sa priprema, ali drago mi je što smo u drugom poluvremenu pokazali karakter i borbenost. Siguran sam da ćemo u narednim utakmicama, kao tim, postati sve bolji i bolji“, rekao je Ilić po završetku meča.

„Nismo imali nijednu prijateljsku utakmicu, a poznato je i da su nam trener i stručni štab na kadetskom prvenstvu u Mađarskoj. Pošto je Vojvodina naš prijatelj, želeli smo da im pomognemo da se što bolje pripreme za Ligu šampiona i zbog toga smo se odazvali učešću na turniru. Obećavamo da ćemo do kraja ovog vikenda dati sve od sebe i da ćemo odneti pobede u narednim susretima. Pravili smo dosta tehničkih grešaka u prvom poluvremenu što je ruska ekipa znala da kazni golovima. Drago mi je što smo uspeli da uđemo u egal završnicu. Večeras su Rusi bili bolji i mi im na tome iskreno čestitamo“, kaže direktor Partizana, koji je u ovom susretu bio u ulozi trenera.

Na turniru učestvuju još Nexe iz Našica i domaćin Vojvodina. Sledeću utakmicu na turniru Partizan igra sutra od 18 sati protiv Nexea iz Našica.