Gazprom SEHA liga startuje večeras, a srpski predstavnici RK Partizan i Vojvodina sastaju se već u prvom kolu. Crno-beli će u subotu na Banjici, od 18 sati, ugostiti novosadske crveno-bele. Biće to drugi vezani duel u ovoj nedelji, s obzirom na to da su se dve ekipe sastale i sinoć u Super Kupu. U borbi za prvi domaći trofej uspešnija je bila Vojvodina. Partizan najavljuje da će u subotu biti drugačije.

„Počinje SEHA liga koja je po kvalitetu i organizaciji vrlo slična Ligi šampiona koju smo igrali poslednje dve godine. Ovo je velika prilika za našu mladu ekipu da stasa, ali i prilika za starije igrače da povećaju iskustvo koje imaju. Sve to zajedno jedna je velika priprema za prolećni deo sezone kada se priključujemo domaćem prvenstvu, i nadam se – igramo završnicu SEHA lige“, kaže trener tima iz Humske 1, Aleksandar Brković.

Juniorski reprezentativac Srbije i levo krilo Partizana, Vanja Ilić, biće ove godine jedan od nosilaca igre.

„Kao što je rekao trener, ovo je jedna jaka liga u kojoj imamo priliku da se borimo i dokažemo. Već u subotu imamo priliku za to u meču sa Vojvodinom. Juče smo izgubili od njih, verujem da će za dva dana biti druga priča.

Svoja očekivanja pred početak lige izneo je i Ilićev kolega iz juniorske selekcije, ali i seniorski reprezentativac, Mijajlo Marsenić.

„Imamo dva dana da se pripremimo za meč. Iz izgubljene utakmice smo izvukli pouke i sigurno je da u subotu nećemo početi slabo kao što smo juče.“

Rukometni klub Partizan će na utakmici u subotu nastaviti sa humanitarnom akcijom za dvogodišnjeg Lazara Predojevića kome je hitno potrebna pomoć da bi mogao da nastavi lečenje tumora na desnoj moždanoj hemisferi. Na oba ulaza u Sportski centar „Banjica“ biće postavljene kutije za prikupljanje novčane pomoći za malog Lazu.

Lazar je nekoliko puta podvrgnut hirurškim intervencijama, a lečenje uz hemioterapije mora biti nastavljeno u inostranstvu. Ipak, zbog nedostatka novca lečenje je neizvesno.

Ujedno, uplatu možete izvršiti direktno na sledeće račune u Societe General Banci:

Dinarski žiro-račun: 275-17512209095-15, IBAN: RS35 2750 0175 1220 9095 15Devizni žiro-račun: 275-17512209097-09, IBAN: RS35 2750 0175 1220 9097 09

Uveden je i jedinstveni kratki humanitarni SMS broj za slanje poruka – 7788, za slanje poruka u vrednosti od 50 dinara sa uračunatim PDV-om za sve mreže.