“Verujem da je vreme da osvojimo prve bodove u ovako jakoj SEHA ligi i da počnemo da naplaćujemo sav potencijal koji ova ekipa ima. Vreme je i da naplatimo sav veliki trud i rad koji naši mladi igrači svakoga dana ulažu ne bi li bili još bolji”, kaže strateg Rukometnog kluba Partizan, Aleksandar Brković pred meč trećeg kola SEHA lige. Crno-beli u subotu od 18 sati dočekuju Lovćen.

Tim iz Humske 1 je u proteklih nekoliko dana proučavao ekipu koja je već doputovala u Beograd i koja će im na Banjici stati na crtu.

“Lovćen je dobra i čvrsta ekipa, to je pokazala u prethodna dva kola, ali verujem da pred našim navijačima možemo da ih nadigramo i pobedimo”, zaključuje Brković.

Desni bek Partizana, Nikola Potić, koji je u ovoj sezoni znatno podigao formu – svestan je da crno-beli imaju najmlađu ekipu u istoriji kluba i zbog toga je, kako kaže, iskustvo koje će steći mnogo bitnije od plasmana.

“Prosek godina nam je 21, tako da sigurno ne ciljamo na visok plasman nego na iskustvo naših igrača koje ćemo ove godine steći i u SEHA ligi, jednoj od najjačih liga u Evropi. U subotu igramo protiv Lovćena, I, ako gledamo realno, oni su sigurno jedna od ekipa koje možemo da savladamo jer nisu u rangu Vardara, Zagreba, Metalurga. Tu je naša šansa. Analizirali smo ih i ukoliko budemo odigrali na nivou, Lovćen nema šta da traži na Banjici”, jasan je Potić.

Crno-beli su u prvom kolu izgubili od Vojvodine, u drugom od Vardara i na tabeli SEHA lige zauzimaju 9. mesto. U klubu su sigurni da će se taj plasman znatno promeniti u naredna 3 kola.