„Apsolutno zaslužena pobeda Borca. Jasno je da ako ne iskoristimo one šanse koje se ukažu, mi ne možemo nikoga da pobedimo“, rekao je trener Rukometnog kluba Partizan nakon što je njegovoj ekipi na Banjici izmakla pobeda. Crno-beli su, u okviru 5. kola SEHA lige, izgubili od Borca rezultatom 22:20 (10:10).

Golman Partizana, Mihailo Radovanović dao je veliki doprinos u večerašnjem susretu sačuvavši gol 18 puta. Nešto bolji bio je njegov kolega na golmanskoj poziciji, Mario Blažević koji je gol Borca sačuvao 22 puta. Rašić je mrežu Banjalučana zatresao 5 puta i tako bio najefikasniji igrač domaćina, dok su u gol Partizana loptu, takođe 5 puta, smestili Mikić, Obradović i Trivundža.

Banjalučani su u prvih 45 minuta imali prednost koja je, činilo se, bila nedostižna za crno-bele. Ali, kao i u nekoliko prethodnih kola, Partizan se probudio u poslednjih 10 minuta i razliku od 5 spustio na samo jedan gol. Na minut do kraja, domaći ne koriste priliku da iz sedmerca izjednače i Borac odlazi na 2 razlike, koliko na kraju i ostaje.

„Fale nam igrači koji će u svakom trenutku moći da daju gol. Ovo je verovatno naša realnost, ali dobro, potrudićemo se da popravimo utisak već u narednom meču“, dodao je Brković.

Najmlađi igrač Partizana, Andrija Đuričić, svestan je da je grešaka koje su na terenu pravljene.

„Mogli smo mnogo bolje u ovoj utakmici. Puno smo grešili i nismo ispoštovali neke trenerove zamisli, i to nas je na kraju koštalo nove pobede“, kaže Đuričić.

Crno-beli u sledećem kolu gostuju Metalurgu u Skoplju. Meč se igra u sredu, 9. oktobra, od 17:45.