Rukometaši Partizana poraženi su od ekipe Nanta sa 15:22 (7:11) u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za EHF Kup.

Najefikasniji u ekipi Partizana bio je Stevan Sretenović sa četiri gola, dok je u Nantu najbolji bio Valero Rivera sa devet golova.

Crno-beli su u devetom minutu meča vodili sa 5:2, ali je onda francuska ekipa zaigrala mnogo bolje, preokrenula rezultat i do kraja utakmice je održavala tu prednost.

Trener Partizana Aleksandar Brković kazao je da je večerašnji rezultat realnost.

„Apsolutno zaslužena pobeda Nanta. Naš cilj je bio da odigramo čvrstu utakmicu i drago mi je što smo u tome uspeli. Momci su igrali hrabro, nisu ustuknuli pred tim velikim igračkim imenima“, kaže strateg Partizana, Aleksandar Brković, i dodaje:

„Definitivno nam problem i dalje predstavlja napad. Naši igrači su mladi i ako ćemo analizirati detaljno, i lakši od svog protivnika. Svaki bek Nanta ima 15 kilograma više od naših bekova. Ono što je meni bitno je da vidim napredak kod igrača i siguran sam da će on i drugima postajati sve vidljiviji.“

Najefikasniji igrač Partizana, Stevan Sretenović kaže da su se crno-beli trudili da pariraju izuzetno jakoj ekipi.

„Prošle godine su bili finalisti u ovom takmičenju i, iako je to trebalo da nam stvori pritisak, nije do toga došlo zato što smo znali da nemamo šta da izgubimo. Borili smo se i, ako uzmemo u obzir naše godine i neiskustvo, mislim da smo uspeli u tome“, zaključuje Sretenović.

Revanš se igra 20. oktobra u Francuskoj, a crno-beli u Nant putuju u subotu, 19. oktobra.

Galeriju slika sa ove utakmice možete pogledati na našem facebook profilu