Rukometaši Partizana eliminisani su iz Kupa EHF drugim porazom od Nanta. U revanšu u Francuskoj bilo je 28:24. Najbolji u Partizanu, koji je u Beogradu poražen 22:15, bio je 20-godišnji Mijajlo Marsenić sa 6 golova, dok su Viktor Matičić i Milan Rašić postigli po četiri.

Mladi O’Brajan Nijato je predvodio Nant sa osam golova, dok je šest postigao Stefan Vujić.

Odbrana je, kao i do sada, bila bolja od napada, a početno vođstvo Partizanovih beba domaći su sustigli pred kraj poluvremena i, iskoristivši veći broj igrača u rotaciji, poveli.

“U velikoj većini meča bili smo dosta dobri i ravnopravni, ponovo otvorili utakmicu odlično, međutim, svaki naš pad u igri Nant je iskusno kažnjavao i tako pravio razliku. Svojom brzopletošću na samom kraju izgubili smo sa četiri gola razlike, inace smo imali priliku i za bolji rezultat”, rekao je trener Partizana, Aleksandar Brković.

“Hvala našim navijačima koji su nas bodrili u Nantu iz mnogih delova Francuske, borili smo se koliko smo mogli i opet pokazali da naša mlada ekipa ima budućnost”, dodaje strateg crno-belih.

U drugom poluvremenu se igralo gol za gol pa ostaje žal za promašenim šansama u finišu kada je razlika mogla da bude znatno manja.

Utakmici je prisustvovala i grupa Grobara iz Pariza, koja se posle utakmice pridružila igračima na terenu.

Dalje su prošli još Maribor, Zomimak, Sporting, Bakau, Lugi, Brest, Hlohovec, Kaustik, Surgoj i Kristijanštad.

Partizan u četvrtak dočekuje Nekse iz Našica, u 7. kolu regionalne Gasprom Južni tok lige.

Slike sa ove utakmice možete pogledati na našem facebook profilu.