Rukometaši Partizana u četvrtak igraju utakmicu 7. kola Gasprom Južni tok lige u kom dočekuju hrvatski Nekse. Meč počinje u 17 sati, a trener crno-belih, Aleksandar Brković kaže da se njegov tim ne predaje nikada, iako je jasno da u ovom momentu nisu favoriti.

“Dobro smo odigrali u obe utakmice protiv Nanta – ovde i u Francukoj, verujem da ćemo isto pokazati i protiv Neksea koji je vicešampion Hrvatske. Ako tako bude, siguran sam da nova pobeda u Gasprom Južni tok ligi neće izostati”, rekao je Brković.

Crno-beli su se juče vratili iz Nanta i odmah po povratku odradili trening. Srednji bek Partizana, Igor Mršulja kaže da je to još samo jedan pokazatelj koliko im je stalo da pobede u ovoj utakmici.

“Sigurno je da će biti teško suprostaviti se Nekseu, ali znam da mi treniramo i trudimo se da u svakoj utakmici pobedimo, ali i da iz poraza izvučemo najbolje. Nadam se da će se sutra desiti ovo prvo, tj. da ćemo pobediti”, kaže Mršulja.

Milan Obradović promoter rukometeša

Crno-beli i na ovoj utakmici nastavljaju sa akcijom “Rukomet se vratio”, a zvanični promoter je fudbaler Fudbalskog kluba Partizan, Milan Obradović koji je i prisustvovao konferenciji.

“Jako mi je drago što sam ovde sa svojim kolegama iz Sportskog društva Partizan. U rukometu imamo mlad i perspektivan tim kom je neophodna naša podrška kako bi postigao dobre rezultate. Upravo zbog toga želim da pozovem navijače da dođu sutra na Banjicu jer ove momke stvarno treba ispratiti. Ukoliko mi obaveze dozvole, ja ću prvi doći sutra i bodriti ih iz prvog reda”, kaže promoter Rukometnog kluba Partizan.

Crno-beli protiv raka dojke! U znak solidarnosti – roze pertle na utakmici

S obzirom na to da je oktobar Međunarodni mesec borbe protiv raka dojke, kampanji “THINK PINK“ od ove godine pridružili su se i rukometaši Partizana. U znak podrške svim ženama, prvotimci Partizana će na utakmici 7. kola Gazprom Južni tok lige protiv Neksea, nositi roze pertle, ali i narukvice na kojima piše “Budimo zajedno”.

Crno-beli ovim žele da skrenu pažnju javnosti na rak dojke koji je jedan od vodećih uzroka smrtnosti žena u Srbiji i poziva sve navijače da se pridruže ovoj inicijativi i budu snažna podrška ženama u njihovoj borbi za život i zdravlje!

“Rukometni klub Partizan je prvi sportski klub u Srbiji koji se priključio našoj borbi protiv jedne od najpakijih bolesti i ja im se od srca zahvaljujem na tome. Sutra ćemo ih i mi iz Udruženja bodriti sa tribina i sigurna sam da ćemo svi zajedno pobediti, kako na utakmici, tako i u životu u kom se srećemo sa svakakvim preprekama. Ovo je naša prva zajednička akcija, a u budućnosti će ih biti još mnogo”, rekla je Jasmina Lukić, predsednica Udruženja “Budimo zajedno”, žena obolelih i lečenih od raka dojke.