Povodom obeležavanja Međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke, Rukometni klub Partizan prisustvovao je završnom događaju:„50 roze balona – 50 lepih želja za obolele od raka dojke.“

U okviru akcije veliki broj poznatih ličnosti, sportista, novinara i predstavnika Udruženja “Budimo zajedno”, simbolično su pustili u vazduh 50 roze balona, a na svakom od njih ispisana je po jedna lepa želja, u znak podrške obolelim i lečenim ženama od ove bolesti.

 Poruka koju su crno-beli zajedno ispisali glasi:”Zajedno do zdravlja! Sve ostalo su sitnice! Hrabro”.

Pored Rukometnog kluba Partizan, podršku borbi pružili su Lena Bogdanović, Ivana Zarić, Sara Jovanović, Tamara Dragičević, Dragana Mićalović, Andrej Maričić, kao i brojni posetioci šoping-mola Delta City.

„Cilj ove akcije, kao i samog Udruženja, je da edukujemo žene i podstaknemo ih na preventivne preglede jer je to najbolji način da se bolest dijagnostikuje na vreme i tako poveća stepen izlečenja. Drage dame, brinite o sebi i pored svih obaveza – pronađite vreme i za svoje zdravlje“, rekla je predsednica Udruženja “Budimo zajedno”, Jasmina Lukić.

“Ovo je samo jedna u nizu akcija borbe protiv raka dojke kojoj smo se priključili, a to ćemo raditi i dalje. Kao tim, želimo da poručimo svim ženama da nađu vreme za sebe, da redovno idu na preglede i poštede sebe jedne ovako opake bolesti”, poručio je trener RK Partizan, Aleksandar Brković.

Prema podacima Centralnog registra za rak iz 2010. godine, u Srbiji je dijagnostikovano oko 4500 novoobolelih žena, dok je umrlo oko 1600 žena. Istraživanja pokazuju da u Srbiji svaka 12. žena oboli od nekog oblika raka dojke, a najviše oboljevaju žene starosti od 45 do 65 godina.

Fotografije sa današnjeg događaja možete videti na našem zvaničnom facebook profilu.