Rukometni klub Partizan održao je javni čas u Osnovnoj školi „Dositej Obradović“ gde su pre dve nedelje nepoznate osobe bacile tri molotovljeva koktela u dvorište.

Kao početak zajedničke akcije RK Partizan i opštine Voždovac  – ”Vratimo decu na igrališta“ – održan je trening u Osnovnoj školi „Dositej Obradović“ na Lekinom brdu gde su učenici imali priliku da savladaju prve rukometne korake.

Tom prilikom, prvotimci Partizana poklonili su rukometne lopte i pozvali sve učenike na besplatnu SEHA Gazprom Južni tok školu rukometa.

“ Odlučili smo se na ovakav potez kao vid podrške u borbi protiv nasilja. Iako niko nije povređen tog dana, zato što su u toku bili časovi, pa su svi đaci i osoblje bili u zgradi, škole moraju da budu najbezbednija mesta za decu”, rekao je pivotmen crmo-belih, Ivan Popović.

“Po statitistici iz 2012. godine skoro deset odsto od ukupnog broja krvičnih dela počinili su mlađi od 14 godina. Ove godine povećao se broj vršnjačkog nasilja kao i nasilničkog ponašanje na sportskim priredbama. Opština Voždovac i Partizan pokušavaju da, kroz rukomet kao najmasovniji indoor sport, utiču na kreiranje tolerantnijeg društva i prevenciju svih oblika diskriminacije”, rekao je Dragomir Petronijević iz Kancelarije za mlade opštine Voždovac.

Tako je Partizan prvi sportski klub koji je na zvaničan sajt postavio pravila ponašanja u hali SC Voždovac na Banjici. Prvi besplatan trening je na rasporedu pre utakmice Regionalne SEHA Gazprom Južni tok lige na Gerflor terenu na Banjici i to 04. decembra protiv Brest Meškova.

S poštovanjem,

RK Partizan