Rukometni savez Srbije u saradnji sa Rukometnim klubom Partizan organizovao je u sportskom centru Banjica simulaciju Svetskog prvenstva 2013. u rukometu za žene. Prvo mesto osvojila je reprezentacija Mađarske, drugi je bio Alžir, bronzana Norveška, a 4 mestozauzela je Srbija.

Na „Mini rukometnom prvenstvu“ takmičila su se deca iz cele Srbije, koja su predstavljala 24 zemlje, učesnice SP 2013.

Na tradicionalnom turniru, koji se održao šesti put zaredom, prisustvovao je državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić.

“Drago mi je što na jednom mestu vidim ovoliko mladih koji vole rukomet, nadam se da će neki od njih biti naši budući reprezentativci. Želim vam uspešan turnir i da sve prođe u fer-plej i pravoj sportskoj atmosferi”, poručio je Poeruničić.

Događaju je prisustvovala i reprezentativka Tanja Medved.

“Ova dobra atmosfera verujem da će se preneti i na sve gradove kada počne Prvenstvo. Želim da pozovem celu Srbiju da nas podrži i da navija jer – igrati za reprezentaciju – kruna je karijere svakog sportiste.”

Prve četiri ekipe nagrađene su rukometnim loptama, a iste nagrade poneli su i najbolji rukometaši „Mini Svetskog prvenstva“.

Svetsko prvenstvo 2013. za rukometašice održaće se se od 6. do 22. decembra u četiri grada u Srbiji – Zrenjaninu, Nišu, Novom Sadu i Beogradu. Selekcija Srbije otvoriće ovo takmičenje 6. decembra u Nišu od 18.00 sati, utakmicom protiv reprezentacije Japana.

Album sa svim slikama možete videti na našem zvaničnom facebook profilu.