Božidar Markićević, koji je odrastao i rukometno se obrazovao u Partizanu i poslednjih 8 sezona proveo u Dubaiju, Španiji, Makedoniji i Nemačkoj Bundes ligi, vratio se u Srbiju i potpisao ugovor sa crno-belima.

“Sve je moguće, pa i da se ponovo otisnem u inostranstvo jer se rukometni transferi događaju kad se najmanje nadate, ali nije sve u novcu. Uprava Partizana je za nastavak sezone složila ekipu koja će, donekle, biti izlog za jake evropske klubove, da igrači posle dobre sezone i osvojene titule mogu lako naći angažman u inostranstvu”, kaže Markićević.

Iskusni i stameni 32-godišnjak, koji igra na poziciji srednjeg beka, bio je uvek miljenik publike zbog svoje eksplozivne i požrtvovane igre i brzine.

Dusan BeocaninPartizan je, pored Markićevića i ranijeg dolaska Mandića i Vukovića, kao i levorukog Jovanovića, na Banjicu doveo još jedno poznato ime. Nekadašnji levi bek Partizana i juniorske reprezentacije Srbije, Dušan Beočanin, vratio se u redove crno-belih.

“Vraćam se u klub iz koga sam i otišao u inostranstvo, koji najviše volim i koji je moja druga kuća. Nakon svih povreda i pehova koje sam imao do sada, ovo je za mene novi rukomtni početak koji želim da krunišem duplom krunom”, kaže Beočanin.

Igrao je za Partizan, Napredak, Pik Seged i austrijski Švac. Svoje rukometno umeće Partizanova pojačanja prikazaće već za vikend kada crno-beli na Banjici organizuju “8. Memorijalni turnir Dragan Ranković”.