Rukometni klub Partizan i ove godine, tradicionalno, organizuje Memorijalni turnir Dragan Ranković, u znak sećanja na nekadašnjeg predsednika Rukometnog saveza Srbije i Partizana, u čast čoveka koji je crno-bele od drugoligaša doveo do velikih trofeja.

Dragan Ranković je rođen 21. avgusta 1946. godine u Svilajncu, a preminuo je 24. januara 2005. godine. RK ’’Partizan’’ i kompanija MAG doo su u njegovu čast ustanovili Memorijalni turnir koji se ove godine održava po 8. put.

Dragan je dugo godina bio uspešan privrednik, osnivač i vlasnik firme ’’MAG Intertrade’’ . Njegovim ulaskom u sport, a naročito u rukomet početkom devedesetih godina – dolazi  do uspona i ostvarivanja velikih rezultata kako, RK ’’Partizan’’, tako i državne reprezentacije.

U vreme dok je on bio predsednik RK ’’Partizan’’, klub je osvojio 2 duple krune: 1993. i 1994, kao i šampionsku titulu 1995. godine. U isto vreme uspešno je bio član Skupštine JSD Partizan.

Uzeo je učešće u svim forumima od RSB do RSJ , a obavljao je i funkciju Predsednika nacionalnog saveza u čijem mandatu su osvojene medalje na velikim takmičenjima: bronzana medalja rukometaša 2001. u Francuskoj i bronzana medalja rukometašica decembra 2000. u Italiji.

RK ’’Partizan’’ njegovi članovi i igrači duguju veliku zahvalnost Draganu Rankoviću za sve što je uradio za klub i rukomet uopšte.

Znacajan doprinos u organizaciji Memorijalnog turnira doprinela je firma „Tojota MAG auto doo“ na cijem celu se nalazi g-đa Julija Ranković Markićević, ćerka Dragana Rankovića.