U finalu „8. Memorijalnog turnira Dragan Ranković“, koji se ovog vikenda igra na Banjici, sastaće se domaćin Partizan i Spartak Vojput.

Crno-beli su do finala stigli nakon što su slavili u meču protiv Rudara iz Kostolca rezultatom 36:28 (16:10), dok su Subotičani bili bolji od Jugovića iz Kaća i savladali ih sa 35:26 (19:14).

Utakmica protiv Rudara bila je, ujedno, i promocija novog tima Partizana, a sva pojačanja koje su crno-beli doveli u prelaznom periodu – pokazala su se kao pogodak.

Najefikasniji u redovima prvog finaliste, Spartaka, bili su Jovanović, Kovačević i Čupić sa po 5 postignutih golova, dok su se kod drugog finaliste, Partizana, izdvojili Radovanović sa 7 i Marsenić sa 5 pogodaka.

U subotu će se od 17 sati za 3. mesto boriti Jugović i Rudar, dok će finalni meč između Partizana i Spartaka početi u 19 sati.

Rukometni klub Partizan Memorijalni turnir Dragan Ranković organizuje u znak sećanja na nekadašnjeg predsednika Rukometnog saveza Srbije i Partizana, u čast čoveka koji je crno-bele od drugoligaša doveo do velikih trofeja.

Slike sa prvog dana turnira možete pogledati na našoj zvaničnoj facebook stranici.