U znak sećanja na legendarnog trenera, Nikolu Jevremovića Gužvu, koji je iznedrio veliki broj značajnih sportskih imena – u Valjevu se ovog vikenda održava treći po redu Memorijalni turnir.

Danas će se od 17 sati u Hali sportova sastati branilac trofeja od prošle godine Metaloplastika i beogradski Partizan, dok će dva sata kasnije početi meč između Crvene zvezde i Metalca. U nedelju se igraju utakmice za treće i prvo mesto.

Ove godine je navršeno četiri godine od smrti nekadašnjeg igrača i trenera Nikole Jevremovića Gužve koji je sa 17 godina zaigrao u valjevskom Metalcu, a potom je uspešno nosio dres beogrdske Crvene zvezde i šabačke Metaloplastike sa kojom je osvojio Kup Jugoslavije. Pri kraju igračke karijere vratio se 1981. u Metalac, gde je uporedo sa igranjem započeo trenersku karijeru.

Potom je vodio Crvenu zvezdu, Metaloplastiku, Pelister iz Bitolja, Jugović iz Kaća, Berane, Partizan, Crvenku, Radnički iz Subotice i Budućnost iz Podgorice. Takođe, Jevremović je vodio juniorsku selekciju Srbije, a od 1987. i Jugoslavije sa kojom je osvajao medalje na Svetskim prvenstvima u Rijeci, Španiji i Atini, kao i peto mesto u Argentini.

Za najboljeg sportistu u Valjevu biran je 1983. i 1985. godine.