Rukometna sezone se nastavlja, a rukometaši Partizana u 13. kolu SEHA Gasrpom Južni tok lige dočekuju Zagreb.

“U nastavku SEHA lige cilj nam je da uvećamo bodovni saldo u odnosu na jesenji deo tako da ćemo u svakoj utakmici tražiti šansu za to. Verujem da ćemo uspeti već u sredu – iako igramo protiv lidera i ekipe koja se bori za TOP 16 Lige šampiona”, izjavio je trener crno-belih, Aleksandar Brković.

Jedno od velikih pojačanja Partizana, Vlada Mandić, siguran je da crno-beli na svom terenu mogu da savladaju Zagreb, iako su u prvom susretu izgubili sa 12 razlike.

„Znamo svi šta Partizan kao klub predstavlja i zato uvek idemo na pobedu. To je slučaj i sa ovom utakmicom. Realni smo i znamo da je Zagreb favorit, ali igramo na našem terenu, pred našom publikom i hoćemo da odigramo svaku utakmicu što bolje. Želimo da se vidi da Partizan napreduje, a kako je Zagreb veliki tim, samim tim je i velika motivacija za nas, naročito za naše mlade igrače. Ovo sigurno jeste derbi kola i prilika navijačima da vide susret dve jake ekipe i da uživaju u atraktivnom rukometu.

Strateg hrvatskog predstavnika u SEHA ligi, Boris Dvoršik, ima samo reči hvale za Partizan i kaže da mu je žao što se ove dve ekipe nisu do sad češće sastajale.

„Ovo je vrlo bitna utakmica za nas jer još nismo osigurali nastup u play off-u. Mi jesmo prvi na tabeli, ali ništa nije sigurno, ostalo je 5 kola do kraja, bodovi se skupljaju i mi se za svaki bod moramo boriti. Prvu šansu imamo protiv Partizana i idemo u Beograd da pobedimo. Dobili smo ih u prvom susretu, nadam se da ćemo ih dobiti opet. Tačno je da to nije ona ekipa sa početka takmičenja, dosta su napredovali, doveli 5 jakih pojačanja, imaju mladog trenera sa vizijom koji zna šta radi. I meni se lično taj tim jako sviđa. Žao mi je što nismo imali priliku češće s njima da igramo jer kada Partizan i Zagreb igraju – to je uvek derbi“, jasan je Dvoršik.

Rukometašima Zagreba pobeda je jedina opcija.

„Očekujem pobedu i ništa manje od toga. Poštujemo svakog protivnika, ali ako mislimo ispuniti cilj plasmana na Final Four SEHA GSS lige – onda moramo skupiti još najmanje devet bodova u pet utakmica. Dakle, prva tri boda moramo tražiti već u Beogradu. Siguran sam da nam neće biti lako i da je Partizan puno opasniji u svojoj dvorani nego što je to slučaj kada igra u gostima“, izjavio je Luka Šerbetić.

Partizan je danas predstavio i opremu u kojoj će nastupati u nastavku sezone. Uspostavljena je saradnja sa kompanijom MAVLA.

Meč se igra u sredu od 18 sati na Banjici, a znatno pojačani crno-beli u ovom susretu traže šansu za nove bodove.