Posle poraza od niškog Železničara u 4. kolu Super lige Srbije sa 36:25, trener Partizana Aleksandar Brković podneo je ostavku. Strateg Partizana je na ovo upozorio nakon što je njegova ekipa izgubila od Zvezde, rekavši da će otići iz Partizana ukoliko crno-beli u naredna dva kola ne osvoje 4 boda.

Njegov naslednik je, Nenad Maksić koji je donedavno aktivno igrao u Partizanu, a tokom karijere još je bio član Crvena zvezde, Celja, Smedereva i Preventa.

„Ostajem pri onome što sam rekao posle utakmice sa Zvezdom i nisam više prvi trener RK Partizan. Ne mogu više da pomognem ekipi na tom mestu i onda je logično da odem. Sve i da nije bilo te izjave smatram da svaki trener Partizana koji izgubi od neke domaće ekipe 11 razlike mora da podnese ostavku, ako voli svoj klub“, rekao je Brković.

„Partizan mi je sve dao, proveo sam u klubu ceo svoj rukometni život i biće mi jako čudno dalje, ali ovako je u ovom momentu bolje za sve. Nadam se da će se svi u klubu malo razdrmati i uspeti da izvuku maksimum iz ove sezone“, dodao je on.

Rukometom je počeo da se bavi 1995. godine, u Partizanu. Od 2000. je bio trener mlađih kategorija, od avgusta 2007. pomoćni, a od 04.03.2010. do danas prvi trener Partizana.

Za ove četiri godine, sa Partizanom je osvojio 2 titule državnog prvaka, 2 Kupa i 2 Super kupa. A sa crno-belima se i 2 puta zaredom plasirao u Ligu Šampiona.

„Hvala saradnicima iz stručnog štaba, svim igračima i članovima Uprave sa kojima sam do sada sarađivao, jer smo sve zajedno uspeli. Posebnu zahvalnost dugujem navijačima koji su nas podržavali uvek, pa čak i onda kada to nismo zasluživali – kao u ovoj poslednjoj utakmici“, zaključio je Brković.