Novi veliki rukometni okršaj očekuje nas već u sredu kada na Banjici Partizan dočekuje Metaloplastiku. Utakmica 5. kola Super lige Srbije počinje u 18 sati, a crno-beli u meč ulaze sa novim trenerom, legendom Partizana – Nenadom Maksićem.

„Postao sam trener pomalo neočekivano u ovom trenutku, ali ne mogu da kažem da se klub i ja nismo pripremali za tu moju ulogu. Bilo je jasno posle povrede ramena da ću morati da završim karijeru i od sledeće sezone bih se našao u stručnom štabu. Ali, eto, očigledno je da u životu ne možemo da biramo kad će nam se nešto desiti“, kaže Maksić.

Na mesto trenera došao je u trenutku kada Partizan iza sebe u domaćem prvenstvu ima 1 pobedu i 3 poraza.

„Ostale su nam teoretske šanse da se domognemo tog 2. mesta koje nas vodi u SEHA ligu sledeće sezone, što i jeste cilj. Izgubili smo derbi i utakmicu u Nišu. To sve zaslužuje dublju analizu koju ćemo obaviti kada bude bilo vremena. Sada moramo da razmišljamo o susretu sa Mateloplastikom koja je izuzetno jaka. Moramo da pokažemo napredak, da igrači individualno povrate samopouzdanje i to će se onda odraziti i na ekipu“, dodaje trener crno-belih.

Maksić je do prošle nedelje trenirao sa ekipom, i uveren je da to može biti samo plus u njegovoj komunikaciji sa igračima.

„Bio sam sa njima sve vreme kao igrač i možda zbog toga imam neku prednost u komunikaciji u odnosu na možda nekog drugog trenera koji bi došao sa strane. Opet kažem, treba vremena da sve dođe na svoje mesto i ono što mi je najbitnije trenutno je da oni povrate samopouzdanje i pobednički mentalitet“, zaključuje Maksić.

Sa Partizanom je do sada osvojio prvenstvo Srbije 2011. i 2012, kup Srbije 2012. i 2013 i Super kup 2011. i 2012.