Rukometna Super liga Srbije dobila je u 5. kolu prvu ekipu koja je pobedila na gostujućem terenu. Savladavši Partizan na Banjici – Metaloplastika je prišla korak bliže osvajanju titule državnog šampiona. Iako su prvo poluvreme vodili i sa 3 razlike, crno-beli nisu mogli da izdrže jak tempo Šapčana pa je rezultat na kraju bio 27:22.

“Dobro smo igrali prvo poluvreme, uspeli smo da pariramo Metaloplastici. Spremili smo novu odbranu za ovu utakmicu i videla se razlika u našoj igri. Ali, odmah na početku drugog poluvremena javile su se stare boljke. Kada se pojedinci umore – sve krene nizbrdo. Sigurno da nam nije prijatno u ovom trenutku zbog poraza, ali znam da će protiv Vojvodine biti mnogo bolje”, rekao je novi trener Partizana Nenad Maksić.

“Čestitam igračima Metaloplastike na zasluženoj pobedi. Odigrali smo loše, kada je trebalo da damo gas – mi smo digli ručnu. Vidi se naš napredak u taktičkoj zamisli, ali, kao najstariji igrač u Partizanu, moram da kažem da nikako da nađemo svoju igru. Izgubili smo mnogo ovim porazom, sada će nam mnogo teže biti da ostvarimo ciljeve koje smo zacrtali, ali dobro, ima još da se igra”, kaže kapiten Partizana Vladimir Mandić.

Najefikasniji u redovima crno-belih bili su Jovanović, A. Radovanović i Markićević sa po 4 gola, dok je u Metaloplastici preciznošću odskočio Dragaš koji je 9 puta bio efikasan.

Sledeću utakmicu Partizan igra, takođe, na svom terenu i u nedelju od 16 sati dočekuju Vojvodinu.

Igrači Partizana na ovom susretu nosili su majice sa brojem žiro računa i SMS broja za pomoć maloj Lani Jokić koja boluje od cerebralne paralize. Za operaciju i njene prve korake neophodno je prikupiti 60.000 evra.

AKCIJA „ZA LANIN PRVI KORAK“

SMS – broj: 3030 poruka: 23

UPLATE NA RAČUNE:

DINARSKI RAČUN: 160-403146-34

DEVIZNI RAČUN: 00-540-0000755.5

IBAN: RS 35160005400000755533

Banka Intesa