Rukometaši Partizana Vladimir Mandić i LJubomir Jovanović posetili su Tanjugovu humanitarnu izložbu fotografija u Mikser hausu „fotoSolidarnost za pamćenje“ i apelovali na sve u Srbiji da nastave sa pružanjem pomoći stanovništvu koje je pogođeno katastrofalnim poplavama.

Mandić i Jovanović iskoristili su priliku da čestitaju Tanjugovim fotografima, koji su zabeležili prizore koji će ostati trajno svedočanstvo nesreće koja nas je zadesila ovog maja.

„Rado se odazivam svakoj humanitarnoj akciji, prvenstveno kao čovek, a zatim i kao sportista. Video sam slike, stvarno su potresne, preko njih možemo da vidimo sve šta nas je zadesilo, posebno ljude u Obrenovcu, Krupnju i drugim gradovima. Potrebno je da nastavimo da pomažemo i sutra i prekosutra, za mesec i za pola godine, baš sa slikama, da nas one podsete na sve ono što smo proživeli“, rekao je Mandić.

Jovanović je dodao da mu je žao što su poplave povod za izložbu, ali i istakao kako su fotografije fascinante, posebno kada se vidi iz kakvih su situacija snimane.

„Kao sportista saosećam sa ljudima koji su ovo sve preživeli, a u ime RK Partizan mogu da kažem da smo priključeni svakoj humanitarnoj akciji. Poruka svima je da ne treba da stanemo sada kada je prošao prvi entuzijazam i da treba da nastavimo da pomažemo. Ljudi nisu krivi za ovo što se desilo i zato treba da im pomognemo da se što pre vrate normalnom životu i u svoje domove. Apelujem i na druge ljude, biznismene, ljude iz politike da pomognu“, istakao je Jovanović.

Na izložbi koja traje do nedelje postavljeno je 36 fotografija, a posetioci će moći da pogledaju još nekoliko stotina na monitorima, a sve su nastale prethodnih dana na mestima pogođenim katastrofalnim poplavama u Srbiji.

Kupovinom fotografija posetioci će omogućiti nabavku namirnica od kojih članovi Udruženja studenata Beograda u kuhinji Mikser hausa već danima pripemaju obroke za ljude u prihvatilištima.

Realizaciju izložbe pomogli su štamparija Big Print, Nectar d.o.o, kompanija „13 jul -Plantaže“ iz Crne Gore i Vinarija Tonković.