Veterani Partizana odigrali su humanitarnu utakmicu u Somboru za 23-godišnjeg Pavla Štrpca koji ima težak motorni hendikep. Pavle danas živi sa majkom, završio je Poljoprivredni fakultet i upisao master studije. Međutim, njegovo zdravstveno stanje je sve gore i za lečenje u Moskvi potrebna mu je naša pomoć.

Od 1995. godine lečen je u skoro svim bolnicama u Beogradu, od Instituta za majku i dete, Instituta za mentalno zdravlje, Klinike za neurologiju i psihijatriju, pa do Vojnomedicinske akademije. Međutim, svi dosadašnji pokušaji lečenja i rehabilitacije nisu dali željene rezultate i njegovo stanje se konstantno pogoršavalo.

Rusko Ministarstvo zdravlja obezbedilo je da Pavle bude operisan na Ruskoj akademiji medicinskih nauka kao da je državljanin Rusije, što znači da bi svi troškovi bili na teret njihovog budžeta. Ali ipak njegovi roditelji moraju da prikupe 25.000 evra za aparat za elektrostimulaciju.

Svi koji žele da pomognu mogu da uplate donaciju u NLB Banci na dinarski račun 310-0200300003213-97, a u istoj banci otvoren je i devizni račun IBAN:

Ili slanjem poruke na broj 4464 koji važi za sve mreže.

(Cena poruke je 100 dinara)