Rukometni savez Beograda i Rukometni savez Srbije u utorak organizuju humanitarni meč “Rukometni velikani, sa prijateljima, za ugrožene od poplava”. Turnir počinje u 17:30 časova u SC ”Voždovac” na Banjici (ulaz sa parkinga, kod bazena).

Program počine malim fudbalom za žene “NOVINARKE, OD SRCA: SMS – 1003” (trajaće 2×10 minuta, uz 10 minuta pauze gde će Škola sportskog novinarstva Udruženja sportskih novinara Beograda podeliti diplome polaznicima). Učestvuju novinarke Radio Beograda 1, Studija B, Radio Beograda 202, NAXI radija, B92, lista Sport.

Utakmica rukometnih velikana i gostiju “CRVENI” – “PLAVI”, koja počinje u 18 sati, trajaće 2×30 minuta, uz 10 minuta pauze gde će se izvoditi sedmerci. Učestvovaće naši proslavljeni rukometaši i rukometašice, bivši reprezentativci i reprezentativke svih generacija, rukometni treneri i javne ličnosti.

Cilj sportista, novinara i javnih ličnosti je da apeluju da se nastavi sa akcijom sakupljanja humanitarne pomoći za saniranje posledica velikih poplava i što brže normalizacije života ugroženog stanovništva – ulaz na tribine uz SMS poruku na 1003.

Novinarke će u ovoj akciji prikupljati očuvane patike, trenerke, lopte i ostale sportske rekvizite za osnovnu školu sa 80 dece u selima Seča Reka i Zarići kod Kosjerića, gde se vojska još uvek nije probila do svih kuća.