Humanitarni turnir “Rukometni velikani, sa prijateljima, za ugrožene od poplava” okupio je večeras na Banjici mnogo poštovaoca rukometa, koji su u dobrom raspoloženju odigrali atraktivnu prijateljsku utakmicu.

Cilj akcije bio je da sportisti, novinari i druge javne ličnosti zajedno apeluju da se nastavi sa akcijom sakupljanja humanitarne pomoći za saniranje posledica velikih poplava i što brže normalizuje život ugroženog stanovništva. Ulaz na tribine plaćan je SMS porukom na humanitarni broj 1003.

Igrači su podeljeni u dve ekipe: Plavu i Crvenu. Plavu je predvodio direktor Partizana Aleksandar Blagojević, a društo u “dresu” iste boje pravili su mu trener Partizana Nenad Maksić, rukometaši crno-belih Mijajlo Marsenić, Ljubomir Jovanović i Vladimir Mandić, osvajač Lige šampiona sa Flensburgom Bogdan Radivojević, državni sekretar u Ministarstvu sporta i Omladine Predrag Peruničić, kao i mnogi drugi istaknuti ljudi iz javnog života.

Crvenu ekipu predvodio je trener rukometasa Crvene zvezde Nenad Peruničić, a u njegovom timu našli su se još igrač crveno-belih Ognjen Kajganić, osvajač SEHA lige sa Vardarom Vladimir Petrić, nekadašnji reprezentativac, a sada krilo Metaloplastike Žikica Milosavljević, glumac Viktor Savić.