Za samo dve nedelje Vardar, Nexe, Partizan, Pik Seged, Gorenje, i reprezentacija Tunisa naći će se na istom mestu kako bi odmerili snage. Biće to okršaj titana koje je, u okviru IV Kanjiža Kupa, uspeo da okupi glavni organizator Ferenc Dukai.

S obzirom na učesnike i organizaciju, ovaj turnir može se staviti u rang sa najkvalitetnijim u ovom delu Evrope, a u vratolomijama nekih od najboljih rukometaša današnjice svi posetioci moći će da uživaju od 22. do 24. avgusta. Biće to idealna provera svim timovima pred početak sezone.

“Ugostićemo četvrtfinalistu Lige šampiona, osvajača EHF Kupa, reprezentaciju koja je učestvovala na Olimpijskim igrama u Londonu, učesnike SEHA lige, a sve mečeve uživo će prenositi TV Novi Sad. Izuzetno smo počastvovani što su sve ekipe sa oduševljenjem prihvatile učešće na ovogodišnjem turniru. To nam jasno govori koliko smo dobro radili prethodne 3 godine i daje dodatni motiv za godine koje dolaze”, kaže Dukai.

“Učili smo na greškama, sticali iskustvo, usvajali dobronamerne kritike timova koji su do sada bili naši gosti, i učinili sve da turnir dovedemo na jedan vrhunski nivo” – dodaje Dukai i ne propušta da se zahvali direktoru RK Partizan, Aleksandru Blagojeviću, koji je od samog početka učestvovao u organizaciji i svim propratnim aktivnostima.

Očekuje se veliki broj navijača iz Mađarske, Makedonije i Hrvatske. Cena dnevnih karata za  petak i nedelju je 200 dinara, dok će u subotu, 23. avgusta one koštati 250 dinara. Za sva tri dana, ljubitelji rukometa moći će da kupe kartu od 500 dinara.

RASPORED I SATNICA:

Grupa / Group A                                                        Grupa/Group  B

RK Pick Seged Seged                                                   RK Vardar          Skoplje

RK Gorenje      Velenje                                                RK Partizan        Beograd

RK Nexe           Našice                                                  Reprezentacija Tunisa

Raspored  na turniru

22.08.2014. petak

16,00     RK Vardar       – Tunis

17,30     ceremonija svečanog otvaranja turnira

18,15      RK Pick Seged – RK Gorenje

 23.08.2014.  subota

10,00       RK Partizan –  RK Vardar

12,15       RK Gorenje- RK Nexe

18,00       Tunis     –  RK Partizan

20,15       RK Nexe     –   Pick Seged

 24.08.2014.  nedelja

11,00   utakmica devojčice

12,15   utakmica dečaci

14,00   utakmica za 5 mesto

16,00   utakmica za 3 mesto

18,00   utakmica za 1 mesto