Ovogodišnji osvajač Kanjiža Kupa je ekipa Pik Segeda koja je u finala nadjačala Vardar. Treći je slovenački sastav Gorenje, 4. je reprezentacija Tunisa, dok je u borbi za 5. mesto Nexe bio bolji od Partizana.

Iako na začelju „kolone“, crno-beli su dobili dva važna priznanja. Naime, Partizan je na ovom turniru iznedrio najboljeg strelca – novajliju Mihajla Radojkovića i najboljeg mladog igrača – Nemanju Živkovića. Zanimljivo je da drugu godinu zaredom najbolji strelac dolazi iz reda ekipe iz Humske 1. Prošle godine je ovo priznanje dobio Ivan Dimitrijević.

„Drago mi je što sam na ovaj način debitovao za Partizan i što sam se u pozitivnom svetlu pokazao treneru i stručnom štabu. Nadam se da ću do kraja sezone osvojiti još neki pehar, ali neka taj sledeći bude ekipni: Kup ili pehar državnog šampiona. Turnir u Kanjiži bio je velika provera za novooformljenu ekipu Partizana koja tek treba da se uigra i da bude sve bolja“, rekao je 20-godišnji Radojković.

Finale je odigrano pred oko 1200 vatrenih navijača i bio je to pravi način da se završi turnir koji je ove godine uspeo da okupi evropski rukometni krem. Želimo glavnom organizatoru, Ferencu Dukaiu, da sledeće godine bude još interesantnije i atraktivnije.