RK ’’Partizan’’ i kompanija MAG doo su u čast Dragana Rankovića 2005. godine ustanovili memorijalni turnir, koji se ove godine održava po IX put.
Dragan Ranković je dugo godina bio uspešan privrednik, osnivač i vlasnik firme ’’MAG Intertrade’’. Njegovim ulaskom u sport, a naročito u rukomet početkom devedesetih godina dolazi do uspona i ostvarivanja velikih rezultata kako RK ’’Partizan’’ tako i državne reprezentacije.
RK “Partizan“ je za vreme Dragana Rankovića osvojio “duple krune“ 1993. i 1994. godine i šampionsku titulu 1995. godine.
Dragan Ranković je ubrzo uzeo učešće u svim forumima od RSB do RSJ, a obavljao je i funkciju Predsednika nacionalnog saveza u čijem mandatu su osvojene: bronzana medalja rukometaša 2001. u Francuskoj i bronzana medalja rukometašica decembra 2000. u Italiji.
Značajan doprinos u organizaciji turnira doprinela je firma „Tojota MAG auto doo“ na cijem celu se nalazi g-đa Julija Ranković Markićević, ćerka Dragana Rankovića, ostale firme iz sastava kompanije „MAG Intertrade“, kao i RSS odnosno RSB kojima se klub ovim putem zahvaljuje.
Od prošle godine turnir se nalazi u zvaničnom kalendaru turnira RSS.
Na dosadašnjih 8 turnira, uz domaćina RK “Partizan“ na turniru je uzimalo učešće još 14 klubova iz različizih 5 država.
Ove godine na turniru će pored domaćina učestvovati : RK “Crvena Zvezda, RK “Vojvodina“ i RK “Spartka Vojput“.
Raspored i satnica:
Subota 31 januar:
17:30 RK “Vojvodina“ – RK “Spartak Vojput“
19:30 RK “Partizan“ – RK “Crvena Zvezda

Nedelja 01. februar:
17:30 utakmica za 3 . mesto (poražene ekipe)
19:30 Finalna utakmica