U susret IX memorijalnom turniru „Dragan Ranković“ sa trenerima ekipa koje učestvuju smo pričali o aktuelnim dešavanjima u rukometu.

Proslavljeni reprezentativac, igrač iz doba Dragana Rankovića, a sada trener Crvene Zvezde, Nenad Peruničić je rekao:

„S obzirom na stanje na tabeli, plasman u Play OFF će biti jako neizvestan. Samim tim bilo koja ekipa će moći da ugrozi učesnike SEHA Lige. Učešće na memorijalu „Dragan Ranković“ je velika čast za Zvezdu. Od turnira očekujem da turnir opravda sve zasluge koje je G-din Ranković ostavio iza sebe kao sportski radnik. Odnosno kvalitetnu igru, fer plej i pozitivnu atmosferu, a sve u znak sećanja na takvu sportsku veličinu. Što se tiče Svetskog prvenstva u Kataru, kao pobednika vidim selekciju Francuske.“

Svoje viđenje aktuelnosti nam je rekao i trener ekipe Spartak Vojputa, Branislav Zeljković:

„Plasman u Play OFF je siguran za Metaloplastiku i Jugović, dok će se za preostala dva mesta boriti Železničar, Partnizan, Crvena Zvezda i Spartak Vojput. Ekipa Metaloplastike je dobra, i vrlo lako može da ugrozi učesnike SEHA Lige koji se pridružuju u Play OFF-u SRLS. Turnir „Dragan Ranković“ će dobro doći ekipama da se uigraju pred nastavak sezone i čekujem kvalitetan rukomet na njemu. Svetsko prvenstvo pratim. Odigrano je dosta dobrih utakmica, a kao prvaka vidim reprezentaciju Fransucke.“

Sa trenerom Vojvodine, inače bivšim igračem Partizana, sa kojim ima osvojene Titulu šampiona 2002. godine i Kup 2007. godine, Đorđem Ćirkovićem pričali smo malo detaljnije:

Da li ste zadovoljni dosadašnjim igrama ekipe?

„S obzirom na okolnosti koje su  pratile stvaranje ovog tima Vojvodine (10 novih igrača, povrede iskusnih bekova, kvalitet Seha lige), smatram da možemo biti izuzetno zadovoljni pruženim igrama.  Ostvarili smo za sada sve postavljene ciljeve (Super kup, Svesrpski prvak i plasman u grupnu fazu EHF kupa), a pritom nismo bili inferiorni u odnosu na protivnika u gotovo nijednom meču Seha lige. Prijateljski  mečevi, odigrani predhodne sedmice,  pokazuju da smo izgradili sistem u kojem svaki igrač zna svoju ulogu i da ćemo tek u narednom period odigrati svoje najbolje utakmice.”

 Ko će se plasirati u Play OFF SRLS?

„Za sada je jedino izvesno da 6 ekipa konkuriše za 4 mesta sa različitim šansama za plasman u play- off.  Pogled na tabelu i raspored utakmica “sugerišu’’ da Jugović, Metaloplastika i Vojput imaju veće šanse a da  Crvena Zvezda, Partizan i Železničar imaju nešto manje izgleda za ulazak u Top 6. Međutim, ne bih bio iznenađen da se trenutni raspored prve 4 ekipe dramatično izmeni u preostalih 6 kola.”

Da li neko od superligaša može u Play OFF-u da ugrozi SEHA učesnike?

„Specifičan format završnice prvenstva je garancija neizvesnosti a ne očekivanog ishoda.  Ceo Play- off će se odigrati u mesec ipo dana, nijedna ekipa nema bilo kakvu vrstu prednosti, trenutna forma, zdravstveni bilten igrača, raspored utakmica su samo neki od faktora koji  će uticati na konačan ishod.  Iskustvo od prošle godine, govori nam da ekipe koje se plasiraju u Play- off, mnogo kvalitetnije i rasterećenije odigraju završnicu, jer se nalaze u komotnoj poziciji da nemaju šta da izgube a mogu mnogo da dobiju.”

Šta očekujete od Trofeja ‘’Dragan Ranković’’?

„S obzirom da nas nastavak Seha lige očekuje već sledećeg vikenda, trofej’’ Dragan Ranković’’ će za nas biti poslednja prava provera.  U tom kontekstu, realno je da na turniru izgledamo nešto uigranije i svežije od ostalih ekipa. Turnir ćemo iskoristiti za dodatno uigravanje, pružanje šanse svim igračima ali i pored toga zadržaćemo takmičarsku usmerenost, kroz ambiciju da osvojimo turnir.”

Ko će po Vašem mišljenu biti prvak na Svetskom prvenstu u Katru?

„Pobednik četvrtfinalnog meča Danska- Španija.”

 

Osvajač bronzanih medalja na Svetkim prvenstvima 1999. i 2001. godine, doskorašnji kapiten a sada strateg Crno-belih, Nenad Maksić izneo je svoje mišljenje o aktuelnim rukometnim pitanjima:

Da li ste zadovoljni dosadašnjim igrama ekipe?

„Naravno da sam zadovoljan. Premašili smo sva očekivanja, i kao tim i pojedinačno. Imamo igrače u svim reprezentativnim selekcijama. Moja ekipa je najmlađa ekipa u Ligi, što znači da momci nemaju veliko iskustvo u igranju jakih utakmica. Bez obzira na to uspeli da pokažemo da nismo ekipa koja treba da se otpiše i da nedostatak iskustva na terenu pokrivamo velikom borbenošću i srčanošću. Samim tim možemo da pariramo svim ekipama.“

Ko će se plasirati u Play OFF SRLS?

„Teško je reći s obzirom da se šest ekipa bori za plasman i da su sve izjednačene. Ipak mislim da će u Play OFF-u zaigrati Jugović, Metaloplastika, Spartak Vojput i Partizan.”

Da li neko od superligaša može u Play OFF-u da ugrozi SEHA učesnike?

„Može, i to upravo Partizan. Kao što sam već rekao imamo mladu ekipu koja se bori od prvog to poslednjeg minuta i ništa ne prepušta slučaju.“

Šta očekujete od Trofeja ‘’Dragan Ranković’’?

„Očekujem dobre utakmice koje će ekipe iskoristiti za “doterivanje” igre pred nastavak sezone. Biće to pravo odmeravanje snaga s obzirom das u tri ekipe učesnice turnira i konkurenti za Play OFF.  Samim tim ćemo videti gde smo u odnosu na ekipu Vojvodine koja je  najbolja ekipa kod nas trenutno.”

Ko će po Vašem mišljenu biti prvak na Svetskom prvenstu u Katru?

„Reprezentacija Francuske definitivno.“