Prvi dan IX trofeja “Dragan Ranković“ je prikazao mnogobrojnoj publici u hali, ali i velikom gledalištu preko interneta veoma uzbudljiv i lep rukomet.

U prvoj polufinalnoj utakmici, Vojvodina je vodila do 25. minuta, kada je Spartak prešao u vođstvo. Spartak je držao prednost sve do 48. minuta, kada Lazović  dovodi Vojvodinu do 22:21. U 56. minutu Vojvodina dolazi do +2, ali Kovačević u 58. minutu postiže 27 gol za Spartak i izjednačenje. Tako se došlo prvi put u istoriji trofeja da se pobednik odlučuje sedmercima. Strahinja Stanković u petoj seriji dobodi Vojvodinu do 31:29 za plasman Vojvodine u finale.

Drugi polufinalni duel je ponovljen kao i na prvom trofeju, daleke 2005. godine, a to je “derbi“ meč između Partizana i Crvene Zvezde. Viđena je veoma uzbudljiva igra u kojoj su se ekipe smenjivale u vođstvu. U 33. minutu gosti dolaze na +4 (13:17), ali je to bio znak crno-belima da pojačaju ritam i već u 39. minutu Kukić dovodi domaće na 18:17. Igra gol za gol je trajala sve do 55. minuta, kada Partizan ne koristi napad sa igračem više za +2 (26:25), što je bilo dovoljno crveno-belima da golovima Miloševića i Dimitrića dođu do plasmana u finale.

U nedelju od 17:30 se igra utakmica za 3. mesto između Spartak Vojputa i Partizana, a u 19:30 se igra finalna utakmica između Vojvodine i Crvene Zvezde.