I ove godine je prestižni rukometni turnir “Kanjiža kup”, oduševio sve prisutne  i ponovo uspeo da nivo podigne za lestvicu više. Uverili smo se još jednom zbog čega zasluženo nosi titulu jednog od najvećih rukometnih turnira u Evropi. Glavni organizator, Ferenc Dukai, je i ovoga puta uspeo da okupi velikane iz sveta rukometa, na čija imena nijedan ljubitelj sporta ne može ostati ravnodušan.
Sve je učinjeno da  provincija nadomak mađarske granice, tokom četiri dana postane velegrad sportskog duha, koji spaja ljude iz cele Evrope.

Bogatim programom, ljubaznošću i perfektnom  organizacijom od gostoprimstva do mera sigurnosti,  Dukai je postavio visok standard za svaku sledeću godinu, iako bi i upola manje uložen trud ispunio kriterijume bilo kog velikog takmičenja. Medijska pokrivenost je takođe bila korektna, ali ne i dovoljna ako uzmemo u obzir važnost ovog dešavanja, što nikako nije zavisilo od organizatora kupa.

Osvojeno šesto mesto na turniru, nismo doživeli kao neuspeh, jer je Kanjiža kup pobeda za rukomet. Mladi igrači  crno-belih (godište 97’ i 98’), stekli su veliko iskustvo igrajući protiv rukometne elite, a kosmopolitski karakter grada je doprineo tome da se svi prisutni, od učesnika do navijača, podsete kako nas sport zapravo ujedinjuje.
Pehar je u borbi protiv Pik Segeda odnela ekipa Vardara, u čijim su se dresovima borili i Mijajlo Marsenić, Ilija Abutović i Alem Toskić, igrači koje je naš klub iznedrio i na koje smo ponosni.

Čast nam je što smo od samog početka deo ovog spektakla i sa nestrpljenjem čekamo sledeću godinu, da se u prijateljskoj atmosferi ponovo okupimo u ovom živopisnom gradu. Navijamo za “Kanjiža kup”, jer je održavanje ovog turnira uspeh za region, uspeh za sport.