Javnim časom sporta u Osnovnoj školi „Nikola Tesla“, Rukometni klub Partizan je u saradnji sa Gradskom opštinom Rakovica i Rukometnim Savezom Srbije, obeležio prvu Evropsku nedelju sporta.

U sportskom spektaklu u OŠ „Nikola Tesla“ učestvovali su učenici od prvog do četvrtog razreda te osnovne škole, predstavnici lokalne samouprave, kao i treneri i prvotimci Rukometnog kluba Partizan. Nakon otvaranja manifestacije odigrane su revijalne utakmice gde su učestvovali učenici kao i prvotimci Partizana. Za to vreme maskote su zabavljale klince na tribinama.

Na kraju predstavnici Rukometnog kluba Partizan podelili su rukometne lopte, markere i brošure o mini-rukometu. U druženju sa decom posebno su se istakli prvotimci Partizana, juniorski i kadetski reprezentativci, Aleksandar Tomić, Darko Stevanović, Mihailo Štošljević i Vuk Milenković.

Evropska nedelja sporta prvi put se obeležava ove godine, a ustanovljena je sa ciljem da se promoviše fizička aktivnost na starom kontinentu. Inicijativu za uspostavljanje nedelje sporta pokrenula je Evropska komisija.