U periodu od 28. do 30. decembra održan je turnir „Trofej Beograda 2015“, po ocenama svih učesnika najuspešniji i najkvalitetniji do sada. Pokrovitelj Trofeja je Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda, a kao suorganizatori Rukometnom savezu Beograda pomogli su: MRK „Crvena zvezda“, RK „Partizan“, RK „Rakovica“, ŽRK „Voždovac 1955“ i RK „Radnički 1949“. Veliki broj sponzora i donatora je pomogao da se ova manifestacija od izuzetnog značaja za razvoj rukometa u Beogradu, Srbiji i regioni održi 12. put po redu.
Dečaci i devojčice, podeljeni u šest grupa prema polu i starosti odigrali su 182 utakmice. Pobednik za dečake rođene 2000. godine je RK „Novi Beograd“, a kod devojčica rođenih 2002. je RK „Beograd“. U konkurenciji dečaka rođenih 2002. pobednik je RK „Zagreb“ iz Zagreba, dok je u konkurenciji dečaka rođenih 1998. pobednik RK „Dubrava“ iz Zagreba. Kod devojčica rođenih 1998. prvo mesto zauzela je ekipa RK „Srem“ iz Sremske Mitrovice, dok je u kategoriji devojčica 2000. – ŽRK „Budućnost“ iz Podgorice. Na svim mečevima pravdu su delile najkvalitetnije rukometne sudije iz Beograda. Učesnike Trofeja Beograd prigodnim govorom pozdravio je Slavko Gak, gradski sekretar za sport i omladinu grada Beograda.

Pehare, medalje i priznanja su, pored ostalih, uručili reprezentativci Srbije Radivojević Bogdan i Ilić Vanja, predstavnik gradskog Sekretarijata Dragan Ćirić, predsednik RSB Dragutin Makarić i potpredsenik Milorad Šolević, kao i predsednik Organizacionog odbora Turnira Dejan Vukićević. Uručena su i tri specijalna priznanja. Vasiljković Jovana dobila je prinanje „Jelena Zindović“ za najboljeg golmana u ženskoj konkurenciji, a koju je uručio Slavko Zindović. Za ukupno najboljeg golmana na ovogodišnjem Trofeju, nagradu „Andrija Banjanin“ dobio je Tasić Dušan iz RK Novi Beograd iz ruku Nikole Banjanina, dok je za najboljeg igrača Trofeja, nagradu „Bogdan Cvijetić“ uručio Kristijan Cvijetić igraču RK Dubrava, Markociju Petrekovič Brunu. Učesnici Trofeja Beograd 2015 su bili specijalni gosti na rukometnoj utakmici održanoj 28. decembra, između muških seniorskih reprezentacija Srbije i Rumunije.
Fotografije sa ovogodišnjeg Trofeja možete videti na zvaničnoj Facebook strani Rukometnog saveza Beograda.